2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eğitim çalışanları yürüdü

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri, eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.


Eğitim-Sen Samsun Şube binasından başlayan yürüyüşe Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik ve Samsun şube üyeleri katıldı. Çiftlik Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı'ndan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu Samsun Valilik binasına kadar devam eden yürüyüşte, Valilik binası önünde Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik basın açıklaması yaptı. Bozgeyik maaşlarının enflasyon karşısında erimesi, başlıca mal ve hizmetlere peş peşe yapılan zamların toplumun tüm kesimleri gibi eğitim ve bilim emekçilerinin
de krizden ve doğurduğu sonuçlardan etkilenmesine neden olduğunu söyledi. Bugün borcu olmayan eğitim emekçisi bulmanın imkansız hale geldiğine değinen Mehmet Bozgeyik, aldıkları maaş ile ay sonunu getirmekte zorlandıklarını ve yüz binlerce eğitim emekçisinin borç batağına sürüklendiğini belirtti.


Basın açıklamasının ardından Samsun'un eğitim alanında yaşanan sorunlarıyla ilgili olarak hazırlanan dosya Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Ayrancı'ya teslim edildi. Abdullah Ayrancı, İl Milli Eğitim olarak ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?