6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eğitim kampüsünün ilk okulu

İlkadım Eğitim Kampüsü'nün ilk okulu yapılıyor.

Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun Mahallelerini kapsayan 43 dönümlük alanda oluşturulan ve hayırsever iş adamı Köksal Ersayın tarafından yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulunun inşaat çalışmaları devam ediyor.


Ülke çapında örnek olacak bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, projenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ilk, orta ve lise eğitim-öğretim kurumları ile birlikte, kültür ve sportif konularda öğrencilerin yararlanacağı eğitim binalarının da inşa edileceği; halk kütüphanesi, anaokulu ve sağlık ocağının içinde olacağı bir kampüs modelinin uygulanacağı İlkadım Eğitim Kampusü'nün 24 derslikli ilköğretim okulunun inşaat çalışmalarının başlamasıyla hayat bulduğunu söyledi.


Eğitim Kampüsü ile amaçlarının, eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu ifade eden Başkan Tok, "Gelişmiş birçok ülkede eğitim-öğretim kurumlarının yapılanması eğitim kampüsleri şeklindedir. Bizler de bu düşünceyle şehir içinde daralan, küçülen ve yoğun öğrenci nüfusu ile sıkışan eğitim alanlarının daha ferah ve geniş bir ortamda faaliyet sürdürmesi için büyük bir çalışma ve çaba içersine girerek kampüs projemizi hayata geçirdik.

En mutlu günlerimizden bir tanesini yaşıyoruz. 43 dönümlük arsayı Eğitim Kampüsü alanına dönüştürdük. Vatandaşlarımızla kahvehanelerde ve evlerde aylarca toplantılar yaptık. Birçok evi gezerek eğitim kampüsü projesini vatandaşımıza anlattık. Vatandaşlarımız da bu projemize inandı ve güvendi. Topladığımız arsa bağışlarını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik. Milli Eğitim ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile komplike bir çalışma içersindeyiz. Şimdi ise 24 derslikli ilköğretim okulunun inşaatına başladık ve devam ediyor" dedi.


Eğitim Kampüsü alanında geriye kalan arsaların bağışlarının bir an önce yapılması için vatandaşlara çağrıda bulunan Tok, "Vatandaşlarımızın 43 dönümlük alanda geriye kalan alandaki arsa bağışları için acele etsinler ve biran önce buradaki diğer okulları yapmaya başlayalım. İlk okulumuzun inşaatına başladık. 1.5 yıl içersinde okulumuz bitecek. Eğitim adına çok büyük mücadele veriyoruz. Hayır sahibi iş adamlarımızla görüşüyoruz ve desteklerini alıyoruz. Eğitim Kampüsümüzdeki 24 derslikli ilköğretim okulumuzu iş adamı Köksal Ersayın yaptırmaktadır.

Muhtarlarımızın ve İlkadım Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım'ın da çok büyük desteklerini gördük. Eğitime emeği ve katkısı geçen herkesi teşekkür ediyorum. Gerçekten mutluyuz. Eğitim Kampüsü Projemiz hayata geçiyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?