6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eğitim-öğretimde vahim tablo

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişi Sami Maden, Vezirköprü'de eğitim-öğretim durumunun çok vahim boyutlarda ve sıkıntılı olduğunu söyledi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, eğitim ve öğretimdeki başarının artırılması amacıyla okul müdürleriyle toplantı yapıldı. Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya İl Milli eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişi Sami Maden ve okul müdürleri katıldı.

İlköğretim Müfettişi Sami Maden, müdürlere yönelik yaptığı konuşmada, "Vezirköprü'de eğitim-öğretim durumu çok vahim boyutlarda ve sıkıntılar var. Programların uygulanması, ölçme değerlendirme ve eğitim-öğretimle ilgili yapılması gereken çalışmalar amaçlara uygun olmalı" dedi.

Okul müdürleriyle daha önce yaptıkları toplantılarda hedeflerinin okuma-yazma bilmeyen öğrenciler olduğunu hatırlatan Maden, "Kendi bölgemde 500 tane ara sınıflarda okuma-yazma bilmeyen var. 7. ve 8. sınıflarda hece döneminde öğrenciler var. Bunlar yükümlülük getirmiyor mu? Bu programları öğretmenler nasıl uygulayacak? Şu anda uyguladığım programı öğrenci çalışma kitaplarının öğrenciye uygunluk derecesi yüzde 10, bunun yüzde 90'ı gerçekten uygulanamıyorsa, acil önlemler alınması gerekir. En alta kalan okuma-yazma bilmeyenleri okuma-yazmaya geçirin. 8. sınıftan mezun olduktan sonra karşımıza Halk Eğitim Merkezlerinde çıkmasınlar. 8 yılda sizin öğretemediklerinizi, 1-2 ayda nasıl öğreteceğiz" diye konuştu.

İlköğretim Müfettişi Sami Maden, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğrenme hataları ve bizim hatalarımızdan dolayı da eğitim-öğretimdeki aksaklıklar nedeniylede öğretmenin değişmesidir. Öğretmenin yanlış metot uygulamalarıyla yeteri kadar ilgilenilmemesidir. Çocuğun güç öğrenme sınır zekalı olmasıdır. Tüm değişikler nedeniyle çocuk 6., 7. ve 8. sınıfa okuma-yazma bilmeden gelmiştir. Eğitim-öğretimdeki başarısızlığın en büyük nedenlerinden birisi öğrenci sevileriyle programlar arasında kalan boşluklar. Öğretmen ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer öğrenciye uygun müfredat programı planlama yapmıyorsa, başarılı olması mümkün değildir. Bireye yaşamı kolaylaştırma için onun ihtiyaçlarının ne olduğunu tespit edelim. Eğitim, tesadüflere bırakılmayacak kadar değerlidir. Eğitilebilir ve öğretilebilir öğrencilerin tespitlerinin iyi yapılması gerekir. Var olan istenmedik davranışları istendik davranışlar vermek, o bireyin gerçeği önce pantolonunu giymesi, ceketini giymesi, düğmesini ilikleyebilmesi toplumun onu ucube olarak görmemesi, toplumdan kaçmaması, toplumun da onu kabullenmesidir. Onu o şekilde yaşamaya hazırlayacağız. Diğer bir öğrenci de 8. sınıfta üst düzeyde onu da ilgi ve yetenekleri doğrultusunda en üst düzeyde yetiştireceksiniz, işte eğitim bu."

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 23:51:54
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 23:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?