6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eğitim-Sen'den kitap tepkisi

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanvekili Ayhan Taşkın, "İlköğretim Müfredatlarının Yenilenmesi Projesi" kapsamında değiştirilen 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında bebek katili, terörist başı Öcalan'ın yakalanmasının anlatılmasının eğitim camiasını şoke ettiğini söyledi.


Türkiye'de büyük katliamların sorumlusu olan, gözünü kırpmadan kundaktaki bebekleri öldüren, terör belasını başımıza saran bir teröristin adının nasıl olursa olsun, ne şekilde anlatılırsa anlatılsın ders kitabında geçmesinin Türk milletinin onurunu zedelediğini belirten Taşkın, "8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terörist başının adı '1990'lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye'de saklanan bölücü örgüt başının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir' şeklinde yer almıştır. Bu ifade bile terör örgütünün propagandasının yapılmasına vesile olacaktır" dedi.


Türk milletinin terörden dolayı büyük acılar yaşadığını kaydeden Ayhan Taşkın, "Bugün hala şehitlerimizin, masum vatandaşlarımızın ardından gözyaşı döküyoruz. Türk bayrağına sarılı tabutlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Dünyaya bile PKK terörünü yeni yeni kabul ettiriyoruz. İşte böyle bir ortamda terörist başının olumlu ya da olumsuz ders kitabında yer alması, PKK konusunda geri adım attığımızın göstergesi olacaktır. Buna asla göz yumulamaz" diye konuştu.


Ayhan Taşkın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir hataya nasıl düştüğünü anlayabilmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Bakanlığın ders kitabında; milletimize büyük acılar yaşatan bir teröristin yakalanışını ilköğretim çağındaki çocuklara anlatması büyük bir skandaldır. Buradan soruyoruz: Milli Eğitim Bakanlığı'nın, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında terörist başının yakalanmasına değinmesi hangi pedagojik amaca hizmet etmektedir? Buna kimler, nasıl karar vermiştir? 'Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü' diyen Orhan Pamuk bu yıl ders kitaplarında yer almıştır. Bu hükümetin Ermeni politikasında havlu attığını göstermektedir. Peki şimdi hükümet terörist başının yakalanışını ders kitabına alarak, PKK konusunda da mı havlu atmaktadır? Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun işlevi skandal üretmek midir? Talim Terbiye Kurulu, ders kitaplarında niçin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten acizdir?" diye sordu.


Taşkın, Türk milletinin anlı, şanlı tarihinde terörist başının yer alması; Cumhuriyeti kuran, bu toprakları tam bağımsızlığa kavuşturan Ulu Önder Atatürk'e, şehitlere ve millete büyük bir saygısızlık olduğunu kaydederek, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın derhal yaptığı hatadan dönmeli ve terörist başıyla ilgili ifadeyi ders kitabından çıkarmalıdır. Aksi taktirde tarih böyle bir hatayı affetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 19:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?