2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eğitim-Sen'den 'öğrencilere' destek

Eğitim-Sen üyeleri, üniversite öğrencilerine baskılar yapılarak, haksız soruşturma ve cezalar verildiği iddiasıyla eylem yaptı.


Samsun İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi üzerinde toplanan Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri, pankart açarak slogan attı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı üniversite öğrencilerine destek eyleminde bir açıklama yapan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, "Son yıllarda rektörler tarafından, ülkemizin birçok üniversitesinde olduğu gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) de öğrencilere yapılan baskılar, açılan soruşturmalar ve cezalar hızla devam etmektedir.

Eğitim-Sen, özerk demokratik üniversite ve özgür bilim mücadelesinin bir parçasıdır. Bu süreçte tüm üniversite çalışanları, öğrencilerimizin ve üniversite hizmetlerinden yararlanabilmesi gereken toplum kesimlerinin her zaman yanında olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi.
Açıklamanın ardından 1 hafta sürecek olan imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın ardından toplanan imzaların, OMÜ Rektörlüğü'ne gönderileceği bildirildi

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 17:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?