4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eğitim-Sen'den YGS tepkisi

EĞİTİM-SEN'DEN YGS TEPKİSİ

KESK'E bağlı Eğitim Sen-Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) tepki göstererek, "Öğrencilerin geleceğini sadece 3 saatlik sınavlarda alınacak sonuçla belirlemek hem dramatik hem de bilimsellikten çok uzaktır" dedi.

11 Nisan Pazar günü yapılacak olan YGS sınavıyla ilgili açıklamaya yapan Gülçiçek, öğrencilerin değil, başta öğrenci aileleri olmak üzere, tüm Türkiye'nin gözünün yine bu başka bir sınavda olacağını belirtti. Öğrencilerin sadece 3 saatlik bir sınavla, üniversite kapısından içeri girmek için yarıştırılacağını belirten Gülçiçek, "Bugüne kadar yapılmış sınavların işlevine ve sonuçlarına bakıldığında, eğitim sistemindeki eşitsizlik ve adaletsizliklerin açık bir şekilde sınav sonuçlarına yansıdığı

görülmüştür. Eğitim sisteminin ilk yıllardan itibaren oluşturduğu eşitsizlikler sonucu ekonomik anlamda avantajlı durumda bulunan küçük bir öğrenci kesimi ile karşısında sorunlarla, sıkıntılarla dolu bir eğitim sürecinden gelen gençlerin gireceği bir sınavın sonucundan eşitlik ya da adalet beklemek mümkün değildir" diye konuştu.

Öğrencilerin geleceğini sadece 3 saatlik sınavlarda alınacak sonuçla belirlemek hem dramatik hem de bilimsellikten çok uzak olduğuna vurgu yapan Gülçiçek, "Bir sorunun doğru ya da yanlış yanıtlanmasının girilecek okulu belirlediği, en küçük hatanın telafi edilmesinin mümkün olmadığı sınav baskısı, gençleri ve ailelerini psikolojik açıdan son derece olumsuz etkilemektedir" şeklinde konuştu.

Sınava girecek öğrencilere ve velilere önerilerde bulunan Gülçiçek, öncelikle sınavların öğrenciler ve veliler açısından bir 'ölüm-kalım' meselesi olarak görülmemesi gerektiğini, 3 saatlik sınavın 'dünyanın sonu' sonu olarak görülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:02:00
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 18:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?