2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eğitim yatırımları devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Vezirköprü'nün son 5 yıl içersinde Samsun'da gerçekleştirilen yatırımların yüzde 25'ini aldığını kaydetti.


Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nun(Gazi PİO) gecesine katılan Tahsin Nas, Vezirköprü'yle ilgili bazı kendini bilmez kişilerin basında yaptığı açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Vezirköprü'de 2003-2008 yılları arasında 10'u köyde ve 2'si ilçe merkezinde olmak üzere 12 ilköğretim okulu, 1 öğretmen lisesi, Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği tarafından 288 kişilik öğrenci yurdu, TOKİ tarafından yapımına başlanan 200 kişilik öğrenci yurdu, YİBO ve Sarıdibek Köyü İlköğretim Okulu'na deprem güçlendirmesi yapıldığını belirten Tahsin Nas, "Vezirköprü, son 5 yıl içersinde Samsun'da gerçekleştirilen yatırımların yüzde 25'ini aldı" dedi.
Nas, Vezirköprü'de 7 bin tane öğrenciye Halk Eğitim Merkezi'nce SBS ve OSS'ye hazırlık kursları verildiğini ifade ederek, "Vezirköprü, kendine yakışır bir tarzda hizmet ve yatırım almıştır. Çinlilerin bir atasözü var: Bir yıl sonrayı düşünüyorsanız pirinç ekin, 10 yıl sonrayı düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrayı düşünüyorsanız insan yetiştirin. Eğitim, meyvesini bir yıl sonra veren bir hizmet sektörü değil. Yapılan bu yatırımlar hizmetini çocuklarınız ve sizler 4 yıl, 5 yıl, 6 yıl sonra göreceksiniz. Vezirköprü'deki çocuklarımızın Fen Liselerini, Anadolu Liselerini en yüksek puanla kazandığını göreceksiniz. Milli Eğitim olarak Sayın Valimizin de destekleriyle Vezirköprü'ye yapılabilecek hizmetleri yapmaya özellikle devam edeceğiz" diye konuştu.


Tahsin Nas, Samsun'un, Türkiye genelinde Ana Kız Okuldayız Kampanyası'nda en yüksek rakama ulaşan il olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 13:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?