6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eğitim yılı açılışı Vezirköprü'den yapıldı

Samsun'da, "2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Töreni", Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla yapıldı.


Bu yıl eğitim-öğretime başlayan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılışının da gerçekleştirildiği törene Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Birnur Şahinoğlu, İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yunus Naci Erkut, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Belediye Başkanı Osman Özer, okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor
gösterileri ve şiirlerle devam etti.


İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli törende yaptığı konuşmada, genç kuşaklar üzerine eğilmenin ülkeye ve millete en iyi şekilde sahip çıkmak olduğunu söyledi. İspirli, "Bugün toplumumuzda huzur bozan çocuklar, dünün ihmal edilmiş çocuklarıdır. Bütün uluslar eğitimde yarış içersindedir. Biz de bu yarışın içersinde olacağız ve baş öğretmenler yetiştirmek için gayret göstereceğiz" dedi.
Kaymakam Karaömeroğlu da, 22 bin öğrenci ve bin öğretmenle yeni eğitim öğretime başladıklarını söyledi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, Anadolu Öğretmen Lisesi'nin eğitim açısından Vezirköprü'ye büyük bir kazanç olduğunu belirterek, ''Artık öğrencilerimiz gurbete gitmeyecek. Dışarıdan buraya öğrenciler gelecek. Burada okuyacak çocukların vatana millette hayırlı birer evlat yetiştirilmesi için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor'' diye konuştu.


Konuşmasından sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencilerine kitaplarını veren Vali Güzeloğlu, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na vermiş oldukları destekten dolayı Vezirköprülü iş adamları Ali Polat ve Hasan Tunç'a da teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra okulun açılışını yapan Vali, Milletvekilleri ve beraberindekiler, binayı gezerek sınıflardaki öğrencilere kitap dağıttı.


12 derslik olan ve 400 kişilik kız-erkek öğrenci yurdu bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bu sene 60 öğrencinin eğitim göreceği, gelecek yıllarda artacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?