2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eğitimcilerden ailelere uyarı

Samsun'da bir ilköğretim öğrencisinin karnesinin zayıf gelmesi nedeniyle ilaç içerek intihar etmek istemesi üzerine eğitimciler ailelere, "Karnesi için çocuğunuza kesinlikle kızmayın; çünkü kötü karne kötü çocuk anlamına gelmez" uyarısında bulundu.


Terme ilçesi Yeni Cami köyünde ilköğretim okulu öğrencisi S.G., karneye yansıyan bazı ders notlarının zayıf olması nedeniyle geçirdiği ruhi bulalım sonucu hayatına son vermek istedi. Evde bulunan ilaçlardan içen S.G., durumu ailesinin fark etmesi üzeri Terme Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ders notlarının zayıf olması nedeniyle intihar girişiminde bulunan öğrenci, tedavisinin ardından taburcu edildi.


İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, öğrencilerin 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat döneminin tamamlandığını, öğrencilerin ortaya koyduğu performansa yönelik ara değerlendirme niteliği taşıyan karnelerin öğrencinin kişiliğine yönelik bir eleştiri malzemesi olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı.
Anne-babaların zayıfı olan öğrencilere aşırı baskı uygulanmaması, iyi karneye sahip öğrencilere ise gereğinden fazla ilgi gösterilmesinin bazı istenmedik olayların meydana gelmesine neden olabileceğini vurgulayan Nas, çocuklara aşırı tepki vermekten kaçınılmasının gerekli olduğunun üzerinde durdu. "Ara karneyi öğrencinin çalışma alışkanlıkları, eğitim performansı ve akademik başarısına yönelik olarak uyarı niteliğinde algılamalıyız" diyen Nas, "Kötü karne kötü çocuk anlamına gelmez. Ne olursa olsun her şart altında çocuklarımızı sevdiğimizi ve onları önemsediğimizi çocuklarımıza hissettirmeli, onlardan sevgimizi asla esirgememeliyiz. Çünkü her çocuk biriciktir ve önemsenmesini ister. Karnesi zayıf olduğu için çocuğa tatil boyunca ders çalıştırılmamalıdır. Kitap okuması ve yoğun olmayan bir tekrar yapılması yeterlidir. Çocuk için aktif etkinlikler planlanmalı ve ona zaman ayrılmalıdır" dedi.


Zayıf karnesi olan çocukların başka çocuklar ya da kardeşlerle kesinlikle kıyaslanmaması gerektiği konusunda uyaran Nas, iyi olmayan küçük düşürücü ifadelerin kullanılmaması gerektiğini, iyi gözlem yaparak psikolojik sorun yaşadığı görülen çocuk için rehberlik öğretmeni, psikolog gibi uzman desteği alınması gerektiğini hatırlattı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 11:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?