4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eğitimcilerden sessiz protesto

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi yaklaşık 100 öğretmen, ağızlarını bantlayıp, ellerinde meşalelerle sessiz protesto yürüyüşü yaptı.

Eğitim-Sen hakkındaki kapatılma davasını protesto etmek için saat 19.00’da Samsun’un en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş yapan öğretmenler, "Eğitim-Sen kapatılamaz" yazılı pankart ve afişler taşıdılar. Eğitim-Sen Samsun Şubesi önünden geniş güvenlik önlemleri altında başlayan yürüyüş, cadde sonundaki Haşet Kitabevi önünde olaysız sona erdi.

Yürüyüşe başlamadan önce bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Nezir Kelleci, "Sendikamız, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin geçtiğimiz günlerde aldığı karar sonucunda kapatılma tehdidiyle karşı karşıyadır. Eğitim-Sen’e Haziran 2004’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tüzüğünde ana dilde eğitim görme hakkını ve yurttaşların kendi kültürlerini geliştirebilme haklarını savunması nedeniyle kapatılma istemiyle dava açılmış, 15 Eylül 2004 tarihinde Ankara 2. İş Mahkemesi’nde görülen 2. duruşma sonucunda sendikamızın kapatılmamasına karar verilmiştir. Bu karara itiraz eden başsavcının başvurusu üzerine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, geçtiğimiz günlerde sendikamızın kapatılmaması yönünde verilen kararı oybirliğiyle bozmuş ve yeniden yargılanma sürecini başlatmıştır. Eğitim-Sen kapatılamaz" dedi.

Yargıtay’ın evrensel hukuk kurallarını ve demokratik ilkeleri hiçe saydığını ileri süren Kelleci, Ankara 2. İş Mahkemesi’nde yapılacak duruşmaya kadar yürüyüş eylemlerini sürdüreceklerini ve değişik eylem planlarını harekete geçireceklerini sözlerine ekledi. e Başkanı Nezir Kelleci, "Eğitim-Sen kapatılamaz" dedi.

samsun
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:45:40
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 14:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?