4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eğitimde Samsun'a dev yatırım

EĞİTİMDE SAMSUN'A DEV YATIRIM

Samsun'da 2010 yılında yaklaşık 27 milyon TL eğitim yatırımı gerçekleştirilecek, eğitimde kalite ve modernizasyon sağlanacak, derslik sayısı artırılacak.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 166 derslik 8 ilköğretim okulu, 25 derslik 2 ortaöğretim kurumu, 560 öğrenci kapasiteli 4 öğrenci yurdu, engellilere yönelik 12 derslik eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi,1 spor salonu ve 6 daireli öğretmen lojmanı yapımının 2010 yılı yatırım programında yer aldığını söyledi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda (OKA) Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen'inde katıldığı toplantıda 2010 yılı eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.

Hasan Basri Güzeloğlu, eğitim yatırımlarının, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezi bütçeden sağladığı kaynaklar, İl Özel İdare'nin bütçeden aktardığı kaynaklar ve hayırsever yatırımcılarımızın yaptığı eğitime yüzde 100 destek kampanyasındaki katkılarından oluştuğunu kaydetti. "Son yıllarda fiziksel alt yapıda büyük başarı ve kazanım yaşanmaktadır" diyen Güzeloğlu, "Biz Türkiye ortalamasının derslik başına düşen öğrenci sayısının ötesinde ve iyi bir yerdeyiz. 2010 yılı yatırımlarında il genelinde 166 derslik 8 ilköğretim okulu, 25 derslik 2 ortaöğretim kurumu, 560 öğrenci kapasiteli 4 öğrenci yurdu, engellilere yönelik 12 derslik eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezi, 1 spor salonu ve 6 daireli öğretmen lojmanı yapılması programa alındı. Bu projelerin yatırım tutarı yaklaşık tutarı 27 milyon TL'dir. Bu yatırımlar daha da artacak, çoğalacak Samsun bütününde yaklaşık 250 bini aşkın öğrenci çağdaş, öz güveni gelişmiş, başarılı eğitim almalarına katkı sağlayacaktır" dedi.

Okul öncesi okullarda 5 yaşta yüzde 98,73 gibi bir başarı sağlandığı bilgisini de veren Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Samsun 6 yaşta zorunlu eğitime konu olan tek büyükşehirdir. İlimizde okul öncesi yatırımları 2010 yılında 5 derslik Bafra Anaokulu, 5 derslik Çarşamba Anaokulu olup, İlköğretim yatırımlarımız ise 24 derslik Atakum Hüseyin Avni Asal, 12 derslik Bafra Dededağı İlköğretim Okulu ek bina, 24 derslik Çarşamba Gazimahallesi İlköğretim okulu, 40 derslik İlkadım Kazım Orbay İlköğretim Okulu, 6 derslik Vezirköprü Devalan İlköretim Okulu, 16 derslik Canik Fatih Temiz İlköğretim Okulu, 12 derslik Terme İTO Şehit Binbaşı Kibar Orhan KOÇ ilköğretim Okulu olup, 6 daireli Terme İTO Ampartepe Öğretmen lojmanlı ile ilgili eğitim yatırımları olacaktır. Ortaöğretim alanında yapılacak olan yatırımlarımız ise, Alaçam ilçesinde 200 öğrenci kapasiteli yurt binası, Salıpazarı'nda spor salonu, 10 derslik Çarşamba Ağcagüney Lisesi, 15 derslik Salıpazarı Galip Öztürk Lisesi, 120 öğrenci kapasiteli Salıpazarı Galip Öztürk öğrenci yurdu, 120 kapasiteli İlkadım İbrahim Tanrıverdi SBL Öğrenci Yurdu, 120 kapasiteli Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu'dur. Özel eğitim yatırımlarında ise 12 derslik Havza Muzaffer Tahmaz Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi inşaatı gerçekleştirilecektir."

Yapılan ve yapılacak olan yatırımlar sonucunda okul öncesindeki okul sayısının il genelinde 29'a çıkacağını belirten Güzeloğlu, "29 bağımsız anaokulunda 198 dersliğe ulaşmış oluyoruz. İlköğretim okullarında yapılacak 8 ilk öğretim okulu ile toplam ilköğretim okulu sayımız 901'e, derslik sayısı 6 bin 428'e çıkıyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 29'a iniyor. Yapılan 2 ortaöğretim okulu yatırımı ile okul sayımız 114'e çıkıyor. Derslik sayısı 2 bin 81'e yükseliyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 30'a iniyor. Bu yıl 4 yurt yatırımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrenci kapasitesinde bin 495 olan kız öğrenci kapasitesi bin 775, erkek öğrenci kapasitesi 3 binden 3 bin 314'e çıkıyor" şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, yatırımların gerçekleştirilmesinde ve bugüne gelmesinde Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra hayırseverlerimizin ortaya koyduğu üstün katkılar olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 16:23:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 17:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?