4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eğitime %100 imece usulü destek

SAMSUN'DA EĞİTİME YÜZDE 100 İMECE USULÜ DESTEK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da son 4 yıl içerisinde yürütülen Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde imece usulü ile 17 tane okulun eğitime kazandırıldığını söyledi.

Samsun'da son 4 yıl içerisinde hayırseverler, Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliği ile 17 tane okul yapıldığını söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Geçtiğimiz 4-5 sene içerisinde bu kentte bir okul yapma kampanyası yürüttük. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında her şeyini hayırseverin katlandığı okul sayısı, 1 okulu 1 milyon lira civarında bir bedele yaptırdığınız için bununla ilgili hayırsever sayısını yeteri kadar bulamıyoruz. 'Sen ne kadar verebiliyorsun, 300 bin lira, geri kalanını da biz tamamlayacağız' dediğiniz zaman hayırsever sayısı artıyor. 17 tane okul yaptık geçtiğimiz 4 sene içerisinde" dedi.

Bu yöntem ile Samsun'un okul altyapısına önemli derecede destek verildiğini açıklayan başkan Yılmaz, "Yaklaşık yüzde 30'unu Samsun Büyükşehir Belediyesi karşıladı, yüzde 30'unu hayırsever karşıladı, geri kalanını da İl Özel İdaresi karşıladı. Paylaştık işi, önce belediye girdi altyapısını tamamladı, hayırsever geldi kaba inşaatını tamamladı, sonra İl Özel İdaresi geldi ince işleri yaptı, seri bir şekilde tamamlandı. Şuanda başlanacak olan 2 tane daha okul var. Samsun'un okul altyapısına biraz imece anlayışıyla büyük katkı verdiğimizi düşünüyorum. Bu hayırseverlerin birçoğu birbirleri ile yardımlaşarak bunları yaptılar. Birin temeli yapılırken, öbürünün kaba inşaatı yapılıyordu. Kaba inşaat kullanılan kalıbı aldık öbürünün betonarmesinde kullandık. Böylesine bir imece anlayışıyla bu işler gerçekleşti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 10:53:01
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?