4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eğitime destek kampanyasında Samsun birinci

Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’nda toplanan yardımın devlet binaları ile birlikte 50 trilyon liraya ulaştığını, nüfusa göre kıyaslandığı zaman Samsun’un Türkiye’de 1. sırada olduğunu söyledi.

Cevdet Aydın, yaptığı açıklamada, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası sayesinde Samsun’da 2 lise, 4 ilköğretim okulu olmak üzere 6 yeni okul ve 324 yeni dersliğin eğitime kazandırıldığını belirtti. Aydın, "Merkezde Ahmet Sarı Lisesi, Atakum’da Recep Tanrıverdi Lisesi, Çarşamba’da Yusuf Yön ve Havza Yusuf Ölçer İlköğretim Okulları, Bafra’da Kuşçular ve Kaygusuz İlköğretim Okulları eğitim ve öğretime başladı. Samsun’da eğitime sağlanan destek DSİ’nin Tekkeköy Selyeri mevkiindeki, 52 bin metrekarelik trilyonluk arazi ve binaları, Sağlık Bakanlığı’na ait binalar ve Canik Eğitim Kampusu ile birlikte ayni ve nakdi kaynak olarak 50 trilyon liraya ulaştı. DSİ’ye ait arazi ve binaların eğitime kazandırılmasıyla ayrıca Samsun’da açılması düşünülen Öğretmen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Spor Lisesi ve Denizcilik Meslek Liseleri’nin açılma çalışmaları hızlanacak. Nüfusa göre kıyaslandığı zaman sağlanan yardımda Türkiye’de birinci sıradayız" dedi.

Cevdet Aydın, kampanyanın devam ettiğini hatırlatarak, "Gayretlerimiz sayesinde Samsun’a 6 yeni okul, okullarımıza bilgi teknoloji sınıfları, öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet yardımı ile Canik Eğitim Kampüsü ve DSİ bina ve arsaları eğitime kazandırılmıştır" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 12:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?