6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Eko Araç' Türkiye birincisi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan Dereköy İlköğretim Okulu, ‘fen ve teknoloji’ alanında 45 ilden gönderilen 358 proje arasında 'Eko Araç' ile Türkiye birinciliğini kazandı.
Dereköy İlköğretim Okulu 7-A Sınıfı öğrencisi Barış Topal, Özel Gebze Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirilen ‘2. Fen Bilimleri ve Teknoloji Proje Yarışması’na 'Eko Araç' adlı projesiyle okul adına katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile GYTE, Kocaeli Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılan yarışmada ‘Eko Araç’ projesi, ‘fen ve teknoloji’ alanında 45 ilden gönderilen 358 proje arasından Türkiye birincisi oldu.
Dereköy İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Veysel Kırcalı, Türkiye genelinde 45 ilinden gönderilen 358 projeden, okullarının 7-A sınıfı öğrencisi Barış Topal'ın hazırladığı 'Eko Araç’ın Türkiye birincisi olduğunu söyledi.
Okulun 7. sınıf öğrencisi Barış Topal, "Eko Araç adlı proje ile hazırlanan aracımız, 10 saniye hareket ediyor. Çöp atıldığında aracımız alkış sesi veriyor. Çevre ile ilgili sloganları da söyleyerek teşekkür ediyor. Teneffüslerde okulumuzun bahçesinde dolaşarak, yere çöp atma eylemini sonlandırmıştır. Projemiz sadece çöp atma olayı ile ilgili değildir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 21:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?