2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ekolojik Oyuncak projesi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Ekolojik Oyuncak Projesi'nin hedefinin, aktif iş gücü piyasasında yer almayan engellilerin bu proje ile dünya ve Türkiye'ye önemli bir pazar oluşturan ekolojik pazarda yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi.


Aslan Karanfil, Samsun Valiliği'nin öncülüğünde Samsun'da hayata geçirilen Ekolojik Oyuncak Üretim Projesi'nin süreci hakkında bilgi verdi. Ekolojik ürünlere karşı artan talep doğrultusunda, işgücü piyasasına adaptasyon sağlayamayan ortopedik engelli vatandaşların mesleki beceri kurslarına tabii tutularak meslek edinmelerine ve istihdam edilmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede İl Özel İdaresi'nin de teknik alt yapı hizmetlerini (zemin, alt yapı vb) tamamlayacağını söyleyen Karanfil, “Samsun İl Özel İdaresi-ARGE Daire Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, İş-Kur İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Üniversitesi, İlkadım ve Tekkeköy Belediyelerinin paydaş olduğu proje sürecinde düzenli gerçekleştirilen toplantılarla süreç değerlendirilip, fikir paylaşımında bulunuluyor. Projenin yol haritası belirleniyor ve üretilen ürünlerin tanıtımı konusunda çalışmalar sürüyor. Yapılan en son toplantıda da ürünlerin satışına yönelik pazar ağı belirlendi, ekolojik yaşam bilincine yönelik yapılması gerekenler konuşuldu” dedi.

El emeğinin yoğun olarak kullanıldığı ekolojik ürün imalatında iyi bir noktaya gelindiğini bildiren Karanfil, “Projenin hedefi, aktif iş gücü piyasasında yer almayan engellilerin bu proje ile dünya ve ülkemizde önemli bir pazar oluşturan ekolojik pazarda yer almalarıdır. Bu konuda engelli vatandaşlara mesleki eğitim verilerek beceri kazandırılacak'' diye konuştu.


Projenin özel amaçlarının olduğunu vurgulayan Karanfil, şöyle devam etti: “18 yaş ve üzeri 15 ortopedik engelli vatandaşa, ekolojik oyuncak üretimine yönelik mesleki beceri kursları vermek ve bu sektöre yönelik el becerilerini geliştirmek. Böylece istihdam edilmelerinin önünü açmak, ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlarda üretilmesi, markalaşması ve pazarlanmasına yönelik gerekli desteği sağlamak ve atölyede üretilecek yarı mamul ürünleri montaja hazır hale getirilerek evde yaşamını devam ettiren ve gizli işsizler olarak adlandırılabilecek engellilere ev eksenli çalışma olanağı sağlamak ve istihdamlarına katkı sağlamaktır.”
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?