2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

El emekleri görücüye çıktı

Samsun'un Vezirköprü İlçesi Halk Eğitimi Merkezi'nce düzenlenen 2008-2009 eğitim-öğretim yılı yıl sonu merkez sergisinde el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.


Açılışa İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Yunus Nadi Erkut, Belediye Başkan Vekili Hasan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, siyası parti temsilcileri, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Halk Eğitim Müdür Vekili Nazım Kale, Türk milletinin amaç ve ilkeleri doğrultusunda örgün ve yaygın eğitimi kaynaştırarak çağdaş toplumun bütün bilimsel ve teknolojik yenilikleri toplumla paylaşan ve bu şekilde ülkenin kalkınmasını hedefleyen bir kurum olduklarını söyledi. Kale, 2008-2009 yılı içersinde ilçe merkezi ve köylerde çeşitli branşlarda açtıklara 590 kursa 10 binin üzerinde kursiyerin katıldığını açıkladı.


Kaymakam Erol Karaömeroğlu da yaptığı konuşmada, "Sanat, altın bileziktir. Günümüzde eğitim ve öğretimin ise uygulamaya dayanması ilkesine uymak kesin olarak gereklidir. Kurtuluş ancak eğitimle olur, bilgi toplumu olmakla olur" diye konuştu. Karaömeroğlu, köylerdeki ve ilçe merkezindeki kursiyerlerin yaptıkları el emeği göz nuru el işlerinin satılarak ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla kiralanan iş yerinin 15 gün sonra açılışının yapılacağının müjdesini verdi.


Konuşmaların ardından kursiyerlerin hazırlamış olduğu kıyafetlerden oluşan defile, izleyenler tarafından beğeniyle izlendi. Fazıl Mustafa Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin Roman havası oyunlarından sonra kursiyerler adına usta öğreticilere protokol tarafından belgeleri verildi. Belge töreninin ardından serginin açılışı protokolce yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında açılan sergi, 3 gün açık kalacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 13:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?