4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

El emekleri görücüye çıktı

KURSİYERLERİN EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Canik ilçe genelinde ev mefruşatı, hazır giyim ve iğne oyası kurslarını tamamlayan kursiyerler Canik Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile eserlerini Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen dönem sonu sergisi ile görücüye çıkardı.

Samsun'un en büyük sergisi olma özelliğini taşıyan dönem sonu sergisi yoğun ilgi gördü. CKM'nin sergi salonunda gerçekleşen serginin açılışına Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Halk Eğitim Merkezleri'nin halkın yaşam kalitesini yükselttiğini ve toplumsal refahı artırdığını söyledi. Melekoğlu, "İlçemizde yaklaşık iki yıl önce kurulan Halk Eğitim Müdürlüğümüz bu öğretim yılında Canik'te yaklaşık 8 bin 800 vatandaşımıza hizmet sunmuştur" dedi.

Canik'te sürekli gelişim ve sürekli değişim sloganıyla topyekun bir değişime gittiklerini söyleyen Başkan Osman Genç, ancak eğitim ve kültüre yapılan yatırımlarla milleti geleceğe taşıyabiliriz. Buradan hareketle hayata geçirdiğimiz eğitim ve kültür yatırımları ile bir yandan eğitimde kalitemizi artırırken diğer yandan kültür alanında yaptığımız yatırımlarla ilçemizin kültürel atmosferini zirveye taşıdık. Bugün ilçemiz bayanlarına sunulan imkanların meyvesini topluyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlerle alakalı ne kadar proje hayata geçirirsek azdır. Sizlerle yarınlarımız daha güzel olacak ve bu güzellik tüm Samsun'u saracak" şeklinde konuştu.

Çağdaş demokrasilerin sürekliliklerini eğitimden aldığını söyleyen Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy ise şöyle konuştu: "Eğitimi güzel bir araç olarak kullanabilirsek ancak o zaman her alanda kalkınmayı sağlayabiliriz. Bayanları yetiştirmek erkekleri yetiştirmekten daha önemlidir. Çünkü bir bayanı eğitmek tüm toplumu eğitmektir. Bu açıdan her türlü eğitim olanaklarını ilçe halkı için seferber eden sayın Osman Genç'i takdir ediyorum."

Konuşmaların sonunda protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi ve daha sonra dönem sonu sergisinin açılışı yapılarak kursiyerlerin eserleri incelendi.

KURSİYERLERİN EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
KURSİYERLERİN EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 17:38:04
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?