4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Elektrik faturası cepte

ELEKTRİK FATURASI CEPTE

Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop illerinde elektrik dağıtım yetkisini elinde bulunduran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), yeni bir uygulama başlatarak elektrik faturalarını cep telefonuna mesaj olarak göndermeye başladı.

Abonelerin Türkiye'nin neresinde olursa olsun, borcunu görebilme, elektrik arızaları başta olmak üzere ALO 186 servisini kullanarak müşteri şikayetlerini kayıt altına alma ve hızlı bir şekilde sorunları çözme, internet aracılığı ile bilgi edinme işlemlerinin bugüne kadar verilen teknolojik hizmetlerin başında geldiğini ifade eden YEDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Özkan, "Kış mevsiminde hizmet verdiğimiz illerde ikamet edenler yaz aylarında başka illerdeki veya aynı ildeki yazlık ikametgahlarına gittikleri gibi, başka illerden şirketimize bağlı illere geçici göçler de yaşanmakta. Bu konumdaki müşterilerimiz geçici ayrıldıkları evlerinde buzdolabı veya derin dondurucu gibi soğutucular çalıştırıldığı için elektrik enerjisi tüketimi olmaktadır. Tahakkuka bağlanan bu tüketimlerin fatura bilgilerini içeren ihbarnameler ile kesme bildirimleri gibi tüm ihbarnameler, işin sözleşme ve şartnameleri gereği elektrik sayacının bulunduğu noktaya bırakılmaktadır. Uzun süre geçici göç dolayısı ile evlerinde bulunamayan müşterilerimizin bırakılan bildirilerden haberi olmadığından elektrikleri kesilmektedir. Bu gibi durumlarda elektrikleri kesilen müşterilerimizin buzdolabı ve derin dondurucularda bulunan malzemelerin bozulmasına neden olmaktadır. Aynı durum faturasını ödemeyi unutan müşterilerimiz ile bankalara otomatik ödeme talimatı verildiği halde bankaların hatası nedeni ile ödenmeyen ve bu nedenle elektrikleri kesilen müşterilerimiz içinde geçerlidir" dedi.

Yaşanan bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yeni bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Özkan, "Şirketimiz son teknolojik haberleşme imkanlarından yararlanarak müşterilerin sorunlarını daha hızlı çözmeyi ve hizmeti hızlı olarak müşteriye sunmayı amaç edinmiştir. Şimdi bu hizmetlerin bir halkası olan Mobil Bilgi Servisi 2010 yılı başından itibaren hizmete girmiştir. Bu hizmetle cep telefonunuza mesaj ile elektrik fatura bilginiz oluştuğunda fatura tutarınız ve son ödeme tarihi, faturanız ödendi ise fatura ödendi bilginiz, faturanız son ödeme tarihine kadar ödenmedi ise fatura ödenmedi bilginiz ve ödenmeyen faturanız nedeniyle elektriğin kesileceği bilgisi cep telefonunuza mesaj olarak gelebilmektedir. Bu servisle başka şehirde bulunan evinize ya da yazlığınıza ait faturaları, bankaya otomatik ödeme talimatı verdiğiniz elektrik faturanızın ödenip ödenmediğini takip edebilecek ya da oturduğunuz evin elektrik faturasını ödemeyi unuttuysanız size hatırlatılacaktır. Eğer son ödeme tarihinde faturanızı ödemediyseniz sizin adınıza çıkacak kesme ihbarnamesinden haberdar olacak ve elektriğinizin kesilmesini engelleyebileceksiniz. Böylece kesme açma ücreti ödemeniz de gerekmeyecek" diye konuştu.

Bu hizmeti TEDAŞ'ın alt yapısını kullanarak verdiklerini açıklayan Özkan, bu servisten faydalanmak isteyenlerin 'Abone', 'İşletme kodu' ve 'Abone numarası' yazarak 4186'ya mesaj göndermelerinin yeterli olacağını ya da www.yesilirmakedas.gov.tr, www.mobilogren.net adresinden kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 16:11:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 16:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?