2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Elektrik Projesine kaç lira harcandı?

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan, Samsun genelinde 2007 yılında yapımına başlanan 'Elektrik Mastır Projesi'nde bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL harcanıldığını söyledi.


Mastır projesinin uzun ve zor bir proje olduğunu belirten Mehmet Özkan, Samsun'da genelinde proje çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Projenin 2007 yılında başladığını hatırlatan Yeşilırmak EDAŞ Bölge Müdürü Mehmet Özkan, "İl genelinde bazı yerlerimizde 30 kilovat, bazı yerlerde ise 6.13 kilovatlık elektrik sağlanıyordu. Samsun'un özellikle gelişmekte olan bölgelerine enerji vermekte sıkıntı çektiğimiz için 6.13 kilovat olan orta gerilim hattını 30 kilovata yükseltmeyi planladık. Mastır projesiyle 5 kat daha gücü artıralım ve enerjiyi daha rahat verelim istedik. Proje kapsamında 2007 yılı birim fiyatlarına göre 200 milyon TL civarındadır. Kullandığımız malzeme göre bu fiyatlar ve zamla birlikte daha da artmaktadır. 2 yılda yaklaşık 50 milyon TL para harcanıldı. Bu artarak devam edecektir. İlerleyen yıllarda bitecektir. Yaptığımız yatırım zamana bağlıdır. Ne kadar iyi tahsilat yapabilirsek yatırımımız o kadar artacaktır" dedi.


Samsun'da 200 milyon TL'lik dev projenin tüm ilçelerde devam ettiğinin altını çizen Özkan, ekip sayılarını gün geçtikçe artırdıklarını ifade etti. Özkan, projenin amacının elektrik enerjisinin gücünü artırmanın yanı sıra, elektrik hatlarını yer altına alarak görüntü kirliliğine de son vermek olduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?