5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Elektrikçilerden kurs isteği

Samsun'un Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım, Samsun Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Odası'nı ziyaret ederek, oda yönetiminin meslekleriyle ilgili Gazi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) bünyesinde bir kurs düzenlemesini istedi. 

Dernek olarak başlıca sıkıntılarının ara eleman bulamamak olduğunu söyleyen Samsun Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Odası Başkanı Nihat Kahvecioğlu, "Dernek olarak tüm üyelerimizin ara eleman sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı aşmak için mesleğimizi öğretebileceğimiz gençleri de bulamıyoruz" dedi. 

Gazi Belediyesi olarak Gazi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) projesini hayata geçirerek ara eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak ve istihdama katkı sağlamak istediklerini söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, GAMEK bünyesinde oluşturulabilecek bir elektrik-elektronik dalının gençlere meslek edindirilmesi anlamında önemli bir adım olacağını söyleyerek oda yöneticilerinden gerekli altyapıyı oluşturmalarını istedi. 

Sürekli genişleyen meslek yelpazesi içeren GAMEK'in daha çok genci meslek sahibi yapacağını söyleyen Başkan Kaldırım, "GAMEK projesi ile yüzlerce gencimizi meslek ve iş sahibi yaptık. Geçmiş dönemlere nazaran son birkaç aydır meslek edindirme kurslarına başvurular azaldı. Gençler böylesine önemli bir fırsatı değerlendirmeli ve mesleklerini ellerine alarak iş sahibi olmalıdır. Bu anlamda biz, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin de bu konuda duyarlı olması ve istekli olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Ziyarette GAMEK meslek yelpazesine yeni bir kurs kazandırmasını ümit ettiğini de ifade eden Kaldırım, "Her sektörde büyük bir sıkıntı haline gelen ara eleman eksikliğinin giderilmesi ve gençlerimizin koluna altın bilezik takılması için sivil toplum kuruluşları ile birlik içerisinde olunması gerekir. Samsun Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Odası'nın bu anlamda bizimle birlikte olacaklarına inancım tamdır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 02:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?