6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Elinde ciğer çatılarda kedi aradı

Samsun'da hayvan sever bir bayan, itfaiye erleri ile birlikte 5 katlı binanın çatısına çıkarak elinde ciğer ile yavru kedi aradı. Kurtarma operasyonu sırasında tehlikeli anlar yaşandı.


İstasyon 19 Mayıs Mahallesi Meşrutiyet Sokak'ta 5 katlı binanın çatısında yavru bir kedinin mahsur kaldığını öğrenen Samsun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, eline aldığı 100 gram ciğerle, itfaiye eri ile birlikte binanın çatısına çıktı. İtfaiye eri ve Ulubay'ın uzun uğraşlarına rağmen bir türlü bulunamayan yavru kedinin çatı katındaki evin balkonunda sedirin altında olduğu görüldü. Yakalanırken yandaki binaya atlayan kediyi kurtarma operasyonu bu sefer başka bir binanın çatısında devam etti.


Hayatını hiçe sayarak çatılarda uzun süre kedi arayan hayvan sever Ulubay, çatıdan diğer teras kata inmek isterken yere düştü. Ayağını inciten Ulubay, daha sonra basın mensuplarından çatıda unuttuğu ciğerini isteyerek aramasına devam etti. Zorlu arayışa vatandaşlar da destek verirken ilginç ve korkulu anların yaşandığı kurtarma operasyonunda yavru kedi bir türlü yakalanamadı. Kediye ulaşamamanın üzüntüsünü yaşayan Ulubay, itfaiye merdiveni ile vatandaşların alkışları arasında çatıdan indi.


Ciğere rağmen kediye ulaşamadığını belirten Ulubay, zorlu bir arama yaptıklarını, itfaiye ve basın mensuplarının yardımına rağmen kediye ulaşamadıklarını söyledi. Kedinin duyarsızlık nedeniyle mahrum kaldığını ifadede eden Ulubay, daha duyarlı olunması halinde yaşadıkları riskli kurtarma olaylarının olmayacağını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nadir TOSUN IP: 88.229.59.xxx Tarih : 13.11.2008 17:29:48

Sn.Hümeyra ULUBAY'ı hayvanlara gösterdiği hassasiyetten dolayı tebrik ediyorum.Kendisini tanırım.Bu olayın olduğu gün aynı mahallede biri apartman boşluğuna düşmüş, diğeri de başka bir apartmanın teras katında mahsur kalmış iki kedi için saatlerce yolun üzerindeki park halinde olan arabaları kaldırdı.Daha sonra itfaiyeyi arayarak 5 katlı binaya çıktı.Kedinin olduğu terasa gelince kediyi çok uzun çabalara rağmen eline alıp kurtaramadı.Kedi apartmanın altından bi şekilde dışarı çıktı.Bunu kendisi göremedi.Biz aşağıdan herşeyi net görebiliyorduk. Bravo sana Hümeyra hanım..Sen Samsun'da bir duayensin...