6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Elpantos Çetesi' yargı karşısında

Samsun'da, kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren 10'u tutuklu 16 kişinin yargılanmasına başlandı.


Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nun düzenlediği operasyon sonucu, kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren ve Samsun'da çeşitli ev ve yazlıklardan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 1'i bayan 10'u tutuklu 16 kişinin bugün yargılanmasına başlandı.

Tutuklu sanıklardan çete lideri olduğu iddia edilen Durmuş K. ile Mehmet A., Bekir Ç., Doğan K., Nurettin D., Emin B., Faruk Y., Mehmet O. ve Sevda K.,
duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan Emin B. verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin örgütle alakasının olmadığını ileri süren Emin B., "Benim kiralık olarak verdiğim aracı hırsızlık olaylarında kullanmışlar. Ben suçsuzum" dedi.


Diğer sanıklar ise iddianamenin kendilerine ulaşmadığı için ifade vermediler. Duruşma ertelendi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin 6 ay süren takibi sonucu 6 ay önce düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi tutuklanmıştı.

5 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca mermisi, 33 adet Kaleşnikof mermisi ve 2 adet sustalı bıçak ve suçta kullandıkları balyoz ve demir kesme makasları ile yakalanan zanlılar ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapmasında dava dosyası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş,
11 Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verip dosyayı Samsun Adliyesi'ne iade edince 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?