6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Elpantos Çetesi' yeniden gözaltında

Samsun'da, kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren hırsızlık çetesinin üyesi oldukları iddia edilen ve bir süre önce yargılandıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan 1'i kadın 2 kişi yeniden gözaltına alındı.


Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması 4 Aralık 2008 tarihinde görülmüş ve tutuklu yargılanan 10 kişinin tahliyesine karar verilmişti. Savcı, tutuklu sanıkların tahliyelerine itiraz etti ve serbest kalan Sevda K. ile Mehmet O. hakkında "Suç işlemek amacıyla kurulan örgütü üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde hırsızlık" suçlarında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama müzekkeresi çıkarılmıştı. Dün akşam Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan Sevda K. ve Mehmet O., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin 6 ay süren takibi sonucu 7 ay önce düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi tutuklanmıştı. 5 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca mermisi, 33 adet Kaleşnikof mermisi ve 2 adet sustalı bıçak ve suçta kullandıkları balyoz ve demir kesme makasları ile yakalanan zanlılar ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapmasında dava dosyası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş,


11 Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verip dosyayı Samsun Adliyesi'ne iade edince 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve söz konusu mahkeme 4 Aralık 2008 günü tutuklu bulunan 10 kişinin tahliyesine karar vermişti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 10:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?