6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Elpantos Çetesi'ne 4 tutuklama

Samsun'da, kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren hırsızlık çetesinin üyesi oldukları iddia edilen ve bir süre önce yargılandıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan 4 kişi daha tutuklandı.

Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması 4 Aralık 2008 tarihinde görülmüş ve tutuklu yargılanan 10 kişinin tahliyesine karar verilmişti. Savcı, tutuklu sanıkların tahliyelerine itiraz etti ve serbest kalan 8 kişi hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

4 gün önce yakalanan Sevda K. ile Mehmet O., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilmelerinin ardından bugün de başka suçtan Samsun Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan çete lideri Durmuş K.(24) ile Nurettin D.(25), Faruk Y.(29) ve Mehmet A.(20), Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktılar.

Haklarındaki gıyabi tevkif müzekkereleri vicahiyeye çevrilen 4 kişi, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde hırsızlık" suçlarından yeniden tutuklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin 6 ay süren takibi sonucu 7 ay önce düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi tutuklanmıştı. 5 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca mermisi, 33 adet Kaleşnikof mermisi ve 2 adet sustalı bıçak ve suçta kullandıkları balyoz ve demir kesme makasları ile yakalanan zanlılar ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapmasında dava dosyası Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş, 11 Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verip dosyayı Samsun Adliyesi'ne iade edince 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış ve söz konusu mahkeme 4 Aralık 2008 günü tutuklu bulunan 10 kişinin tahliyesine karar vermişti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 18:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?