4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Emek Platformu iş bırakacak

1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek için Emek Platformu tarafından karar verilen 1 günlük iş bırakma eylemine Samsun'da Türk-İş, KESK ve DİSK katılacak.

Emek Platformu'nun aldığı 1 günlük iş bırakma eyleminde takip edilecek stratejiyi belirlemek için Samsun'da Türk-İş, KESK ve DİSK temsilcileri biraraya geldi. Toplantı öncesinde bir basın açıklaması yapan Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, Emek Platformu'nun aldığı karar doğrultusunda 3 Şubat'ta yapılması planlanan 1 günlük işe gitmeme eyleminin hazırlıkların sağlanabilmesi için 4 Şubat'a ertelendiğini belirtti.

Yaptığı açıklamada, sivil vesayeti kabul etmeyeceklerini açıklayan İsmail Topçu, "Artık bu ülke eğer demokratikleşecekse, bu ülke sosyal bir hukuk devleti ise, bu ülkede kazanılmış hakları elinden alınan insanlara siyasi iktidarın dönüp bakması lazım. Bu artık Tekel işçisinin emek ve ekmek mücadelesi olmaktan çıktı. Başbakan, 'Biz iktidar olduk ama askeri vesayet, yargı vesayeti altındayız' diyor. Bu ülke demokratikleşecekse sivil vesayet altında da olmayacaktır" dedi.

1 GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 11:42:03
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 17:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?