6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Emekçiler iş yavaşlattı

Samsun'da, Sosyal Güvenlik Reformu karşıtı eylem yapan işçi ve memurlar iş yavaşlattı.


Emek Platformu'nun aldığı karar doğrultusunda kamu kurumlarında 10.00-12.00 saatleri arasında iş bırakan işçi ve memurlar, önce çalıştıkları kurumların önünde basın açıklaması yaptı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda sloganlar atarak Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto eden işçi ve memurlar, davul-zurna eşliğinde halay çekti. Bu arada, davul sesinden rahatsız olan bir köpeğin halay çekenler ve davulcuların üzerine "havlayarak" gelmesi ilginç görüntü oluşturdu.


Emek Platformu adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Uğuncan Albak, Anayasa Mahkemesi tarafından birçok maddesi iptal edilen Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini hatırlatarak, "Sağlık ve sosyal güvenlik hakkının piyasanın taleplerine sunmak, biz emekçilerin ve çocuklarımızın geleceğini karatmaktadır" dedi.

TÜRKİYE KAMU-SEN'DEN SOSYAL GÜVENLİK REFORMU TASARISI'NA TEPKİ

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı çeşitli sendikalara üye kamu çalışanları, yaptıkları eylemle Sosyal Güvenlik Reformu Tasarısı'nı protesto etti.


PTT Samsun Merkez Şube Müdürlüğü önünde toplanan memurlar, slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Bir süre Bankalar Caddesi'ni trafiğe kapatan memurlar adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi Ahmet Keskin, "Bu yasa ile insanların sosyal güvencesi ve sağlığı ile oynarken, sadece gazilerimize hak olarak verilen bedava sağlık hizmetinden yararlanma hakkından milletvekili eş ve çocuklarının da yararlanması için yeni düzenleme yaptığınız yalan mıdır?" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?