4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Emekli eğitimciden 'Post-Nişin'e Mektuplar'

Beş yüz civarında yayınlanmış deneme ve makalesi bulunan ve hakkında hazırlanmış 4 lisans tezi mevcut olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden emekli eğitimci M. Halistin Kukul’un "Post-Nişin’e Mektuplar" isimli yeni eseri yayınlandı.

M. Halistin Kukul; kitabını, 50 yıldır Ankara’da Çağrı Dergisi’ni çıkaran ve "Aşıkların babası" diye anılan şair ve yazar Feyzi Halıcı’ya ithaf ettiğini belirtti. Kukul; Feyzi Halıcı’nın, Türk Edebiyatı’na, bilhassa Türk Halk Şiiri’ne büyük hizmetler yaptığını, çok kıymetli halk aşıklarını keşfedip yetiştirdiğini ve aşıklık geleneğini zirveye çıkardığını söyleyerek, "Bugün yaşı 80’i deviren cumhuriyet döneminin şair ve yazarı Feyzi Halıcı, Hak ve halk aşığı, gönül dostudur. Kitabımda yer alan mektuplar, Feyzi Halıcı’nın çıkardığı Çağrı Dergisi’nde bölüm bölüm yayınlanan yazılardır" dedi.

Halıcı’yı, Hemdem Sait Çelebi’ye benzeten M. Halistin Kukul, "Bundan takriben 150 yıl önce Aşık Dertli, Aşık Şem’i ve Silleli Aşık Sururi’nin hamiliğini yapan, sanata, şiire ve musikiye düşkün, aynı zamanda içli bir şair ve yaşadığı yıllarda Mevlevi dergahının şeyhi ve Post-Nişin’i olan Hemdem Sait Çelebi’nin rolünü günümüzde Feyzi Halıcı üstlenmiştir. Bu yüzden halıcı zamanımızın Post-Nişin’idir" diye konuştu. "Post-Nişin’e Mektuplar" kitabı 82 mektuptan oluşup Ankara Kalemdar Matbaası tarafından basıldı. Dizgi ve kapak tasarımını ise Ahmet Başar yaptı.

Samsun
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 12:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?