6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Emirhan Çeşmesi yeniden inşa ediliyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 90 yıl önce yıkılan tarihi Emirhan Çeşmesi'nin yeniden inşa edileceği bildirildi.

İlçede kültürel varlıklara sahip çıkan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), 90 yıl önce yıkılan tarihi 'Emirhan Çeşmesi'ni yeniden ilçeye kazandırıyor. Odanın girişimleriyle Emirhan Çeşmesi, iki ay içinde tamamlanacak.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, yapılan araştırmalarda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edildiği belirlenen, ancak bugüne kadar varlığını devam ettiremeyen çeşmeyi aslına uygun olarak yeniden inşa ettireceklerini söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde vatandaşların su ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptırılan Emirhan Çeşmesi'nin 90 yıllık tarihi yaşatmak adına yeniden projelendirildiğini belirten Kefeli, "Çeşmeyi ilçe belediye binası karşısındaki aynı yerine, aslına uygun olarak inşa ettiriyoruz. Çarşamba ile özdeşleşen ve en önemli kültür varlıklarımızdan biri olan tarihi çeşme, odamız üyeleri adına yaptırılmaktadır. Ayrıca, ilçenin Batı Yaka Gazi Parkı ile Ada mevkisindeki tarihi meydana da, Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan 2 adet çeşme yaptıracağız" dedi.

Kefeli, çeşmenin aslına uygun projelendirildiğini ve Samsun Mimarlar Odası'na da tasdik ettirildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 14:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?