6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Emlak ödemelerinde kolaylık

Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşların emlak vergilerinin daha kolay ödeyebilmesi için ilçenin belli yerlerine ödeme noktaları açacak. 

Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Şefliği tarafından yürütülen çalışma kapsamında emlak vergisi olan vatandaşların belediyeye gelmeden vergilerini ödeyebilmeleri için ilçenin belli yerlerine ödeme yerleri açılacağını dile getiren Canik Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Emlak Şefi Hüseyin Pehlivan, açılacak yerlerin vergi dönemi olan 1-31 Mayıs tarihleri arasında açık olacağını söyledi. 

Belediye hizmet binasının Belediyeevleri Mahallesi'ne taşınmasıyla birlikte vatandaşların belediyeye ulaşımlarının zor olduğunu, vatandaşları bu sıkıntıdan kurtarmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten Pehlivan, "Hedefimiz vatandaşa en iyi hizmeti sunmak. Başta belediye başkanımız olmak üzere tüm birimler bunun için uğraş vermekteyiz" dedi. 

Belediye gelirlerinin toplanan emlak ve reklam gelirleri olduğunu dile getiren Hüseyin Pehlivan, "Belediyeler topladıkları bu vergilerle vatandaşlara hizmet ediyor. Mayıs ve kasım ayları olmak üzere iki taksitte ödenen emlak vergileri, beledilerin birincil vergileri arasında yer alıyor. Bu nedenle vatandaşlar belediyelerden hizmet beklerken, ilk önce üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri lazım. Toplanan vergiler halka hizmet olarak yansımaktadır. Vergilerin ödenmemesi hizmetlerin aksamasına neden olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız emlak vergilerini zamanında ödemeleri kendi yararlarına olacaktır" diye konuştu. 

Nisan ayından sonra tüm kurumlarda her türlü işlemin TC kimlik numarasına göre yapılacağını dile getiren Emlak Şefi Hüseyin Pehlivan, vatandaşların mutlaka bağlı oldukları belediyelere giderek TC kimlik numaraları ile birlikte beyanlarını yenilemelerini istedi. Pehlivan, vatandaşların emlak vergilerini nakit veya kredi kartı ile ödeyebileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?