3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Emlak vezneleri mesai yapacak

EMLAK VEZNELERİ HAFTA SONU MESAİSİ YAPACAK

Atakum Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Arıcı, emlak veznelerinin 2 Mayıs'a kadar hafta sonları 10.00 ila 16.00 saatleri arasında açık olacağını söyledi.

Halkın belediyelere olan emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri, idari para cezalarının faiz ve gecikme zammı kısmına af getirildiğini, ancak mükelleflerin bu aftan şuana kadar yeterince yararlanamadığını belirten Fatma Arıcı, "Bu kanunla halkın belediyeye ait borçlarına düzenleme getirilmektedir. Belediyemize gelip eski borçlarını tekrar hesaplattıranlar, görüyorlar ki ödeyecekleri miktar azalıyor. Bu nedenle mükellefler bir an önce belediyemize gelerek borçlarını tekrar hesaplattırsınlar. 'Benim borcum çok, ödeyemem' demesinler. Çünkü yeni yasa ile birlikte hem faiz yükleri dolayası ile ödeyecekleri para miktarı hafifleyecek hem de 36 aya varan taksitlerle ödeme imkanı bulabileceklerdir. Mayıs ayı başına kadar sürecek olan bu imkandan yararlansınlar. Aksi takdirde hiç istemesek de haklarında kanuni takibat başlatarak haciz işlemi uygulamak zorunda kalabiliriz" dedi.

Vergi affından yararlanmak isteyenlerin son gün olan 2 Mayıs tarihini geçirmemeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Arıcı, "Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacağı için, mükelleflerin aftan yararlanmak için son gün olan 2 Mayıs tarihine kadar işlemlerini yaptırmaları kendi çıkarları açısından son derece önemlidir. Mükelleflerimizin ödemelerini rahat yapabilmeleri için emlak veznelerimizi hafta sonu açacağız. Bu haftadan mayıs başına kadar olan süreçte veznelerimiz cumartesi ve pazar günleri saat 10.00 ila 16.00 saatleri arasında açık olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 12:44:02
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 13:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?