4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Emlakçılara mesleki eğitim kursu

Samsun Tüm Emlakçılar ve Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, emlak ve emlakçılık mesleğini dünya standartlarına çıkarmak için çeşitli eğitim seminerleri ve kursları düzenlediklerini söyledi. 

Emlakçılık mesleğinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi eğitimli, bilgili ve dürüst kişiler tarafından yapılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Hasan Arslan, mesleğin kalitesinin yükseltilmesi için zorunlu TSE standartları kapsamında eğitim kursu düzenleyeceklerini ifade etti. Zorunlu TSE standartlarına uymayan emlakçılara para, kapama ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasının verileceğine dikkat çeken Arslan, yasalaşması beklenen Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte emlakçılık yapan kişilerin en az lise mezunu veya meslek yüksek okul ile üniversite mezunu olmasının zorunlu hale getireceğini vurguladı. 

Zorunlu TSE Standartları kapsamında lise mevzunu emlakçıların 6 aylık mesleği eğitim kursu alması gerektiğine işaret eden Hasan Arslan, "Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 30 Ekim-9 Aralık arasında mesleki eğitim kursu düzenleyeceğiz. Kursta uzman kişiler tarafından emlak-vergilendirme ve pazarlama, tapu sicil ve kayıtları, kadastro ve hukuksal mevzuatlar, harita şehir planlama ve imar uygulamaları, halkla ilişkiler ve bilgi işlem dersleri verilecektir. Yaklaşık 45 gün sürecek olan kurs yasalaşması beklenen Emlak Müşavirliği Yasası öncesinde son kurs olacaktır. Bunun için bütün emlakçıları bu kursa katılmaları konusunda son kez uyarıyoruz. Diğer il ve ilçelerde bulunan meslektaşlarımızın da mağdur olmamaları için bu kursa katılmalarını istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 15:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?