2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Emniyet Genel Müdürü'nden açıklama

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Hakkari'de bir özel harekat polisinin, 14 yaşındaki çocuğa yönelik uyguladığı şiddetin tüm teşkilata mal edilmemesi gerektiğini belirterek, "Her ne sebeple olursa olsun haklı veya haksız memurun uyguladığı şiddeti tasvip etmek mümkün değil" dedi.


Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmaları ve özel bir program kapsamında Samsun'a gelen Oğuz Kağan Köksal, Polisevi'nde emniyet mensuplarıyla bir araya geldi. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Oğuz Kağan Köksal, tören kıtası tarafından karşılandı. İl Emniyet Müdürlüğü önünde müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle tanışan Köksal, daha sonra İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ın makamına çıktı.
Soru üzerine basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğuz Kağan Köksal, Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen tahkikat hakkında yorum yapmak istemediğini, polisin adli ve idari görevlerinin olduğunu, savıcılarla yürütülen bir soruşturmanın halen devam ettiğini belirtti.


23 Nisan'da Hakkari'de gerçekleştirilen eylemde bir özel harekat polisinin 14 yaşındaki Seyfi Turan'a yönelik sert müdahalesini eleştiren Oğuz Kağan Köksal, Polis Teşkilatı olarak eğitime büyük önem verdiklerini, her konuda eğitim yapıldığını, hizmeti, görevi kolaylaştırmak güvenliği daha iyi sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü, Toplum Destekli Polis Projesi'nin ise bu çalışmalar kapsamında yer aldığı bilgisini verdi.


Yapılan hatanın bireysel olduğunu, tasvip etmenin mümkün olmadığını ifade eden Köksal, sebep ne olursa olsun uygulanan şiddeti uygun görmediklerini dile getirdi. Bir polis memurunun yaptığı bireysel hatanın tüm Emniyet Teşkilatı'na mal etmenin yanlışlığa dikkat çeken Köksal, "Polisin şiddetini tüm teşkilata mal etmek ne kadar yanlışsa, bazı sebeplerle olayı maruz görmek de bir o kadar yanlış.

Hakkari Valiliği, polis memurunu açığa aldı, idari soruşturma başlattı. Biz de Emniyet Genel Müdürlüğü olarak 2 polis müfettişi görevlendirdik. Müfettişlerin raporlarına göre ne gerekiyorsa yapılacak. Bir yanlış varsa yanlışı düzelteceğiz. Olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz, gereken yapılacak" dedi.


19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret eden Oğuz Kağan Köksal, Atakum ilçesinde yeni yapılması planlanan İl Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili projeyi de inceledi. Emniyet Müdürü Mustafa İlhan da Köksal'a işlemeli bir vazo hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?