3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

EMO'nun yeni hizmet binası açıldı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi'nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi Gazanhan Sokak'taki açılışta kurdeleyi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ birlikte kesti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Ali Rıza Keleş ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta ilk konuşmayı EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ yaptı.

EMO'nun geçmişi hakkında kısa bilgiler veren Mehmet Özdağ, "Banka takas odalarından gelen, bir masa bir sandalye günlerimizde 6 metrekarelik ofislerle şubeler arası dayanışma örneklerini unutmadık. Şube tarihimizden edindiğimiz tecrübelerle geçmişten gelen ihtiyaçlarımızı TMMOB örgütlülüğünün birlikte üretme, dayanışma gereksinimlerini kamu kurumu niteliğinde meslek odası olmanın yanı sıra demokratik kitle örgütü de olmanın gerekliliklerini göz önünde bulundurarak hizmet binamızı şekillendirdik. Bu çatı altında dünlerin bize getirdiği sorumluluklarımızın bilinciyle, ülkemiz, kentimiz ve insanlık için değerler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

EMO'nun yeni hizmet binasını çok beğendiğini belirten OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak EMO Samsun Şubesi ile güzel günlerin yakında olduğunu ve olacağını düşünmekteyim. Mühendislik Fakültesi olarak bu kurumların bizlerle birlikte yapacak oldukları çok fazla faaliyetlerin olacaklarını düşünmekteyiz" diye konuştu.
Yeni hizmet binasındaki Elektrik Mühendisleri Odası'nın diğer oda başkanlıklarına örnek olması gerektiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ben de eski bir elektrikçiyim. Ama sizin gibi değilim, çekirdek elektrikçisiyim. Lise yıllarımızda biz ekmeğimizi elektrikçilik yaparak kazandık. Lise yıllarımda Hastane Mahallesi'nde oturduğumuz zamanlarda evimizin elektriğini kendim bağlamıştım" şeklinde konuştu.

EMO Samsun Şubesi ile dayanışma içersinde olduklarını dile getiren EMO Genel Başkanı Cengiz Göltaş, şöyle konuştu: "Bu güzel günde dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de TMMOB ve EMO olarak mühendislik mesleğimizin sorumluluğu içinde olacağız. Bilimi ve teknoloji insanlık için değil, daha fazla kar için, emperyalist devletler ve çok uluslu şirketlerin rekabet güçlerini yükseltmek için geliştiriliyor. Bilim ve teknolojinin toplum yararına kullanılması için mücadelede taraf olacağız."

Açılış konuşmalarının ardından "Türkiye'de İnternet ve Son Yasal Düzenlemeler" paneli yapıldı.

390 metrekare alana sahip yeni hizmet binasında 80 kişilik konferans salonu, 11 bilgisayarlı eğitim sınıfı, 18 kişilik eğitim sınıfı, 30 kişilik kafeterya, büro, sistem odası, arşiv ve yönetim kurulu odaları bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 19:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aloş IP: 78.160.213.xxx Tarih : 22.09.2011 11:08:10

 İyi günler;Yeşilırmak EDAŞ özel sektöre verildi ve EMO hiç bir girişimde bulunmamıştır. Başka ne diyelim ki. Boşuna işler sizinki asıl iş orada EDAŞ Özelleşmesi .