2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

En başarılı il Samsun

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, "Ana-Kız Okuldayız Kampanyası" çerçevesinde son 6 ayda 9 bin 300 kişinin okuma-yazma kurslarına katıldığını belirterek, "Kampanya kapsamında gösterilen başarılı bir çalışma sonucunda ilimiz Türkiye 1.'si oldu" dedi.


Samsun'da eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Tahsin Nas, Ana-Kız Okuldayız Okuma Kampanyası'nda gösterdikleri özverili çalışmalarının yararını gördüklerini dile getirdi. Geçmiş yıllarda uygulanan ulusal eğitime destek kampanyalarında ki 6 yıllık süreç içerisinde toplam 5 bin 300 kişinin okuryazar olduğunu açıklayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, "Ana-Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında ise 6 ay içerisinde 9 bin 300 kişi okuma-yazmaya kavuşturuldu. Bu sayılarla birlikte Ana-Kız Okuldayız
Kampanyası'nda Türkiye 1.'siyiz. 6 aylık süreç içerisinde toplam 9 bin 300 kişinin okuma-yazmaya katılmış olması bu konuda yapılan yoğun gayretler sadece bir işaret olarak karşımıza çıkıyor" dedi.


2006 yılında okul öncesi eğitimde Samsun ilinin yüzde 16 civarında olduğunu belirten Nas, 2009 yılının nisan ayı itibariyle bu oranın yüzde 86'ya yükseldiğini ifade etti.


Türkiye'de son 3 yıl içerisinde grafiği en hızlı ve çok net bir şekilde yükselen il olma özelliğini taşıdıklarını kaydeden Tahsin Nas, "Bu konuda Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, çok yoğun gayretleri ve teşvikleri olmuştur. Bu bağlamda Türkiye'de okul öncesinde en hızlı ivmeyi yakalayan ve geliştiren il Samsun'dur. Şu anda yüzde 86 ile Türkiye'nin ilk 5 ili arasına Samsun girmiştir. Ancak, kendi büyüklük ölçeğinde Samsun Türkiye'de birincidir. Küçük illerle kıyaslamak yerine büyük iller içerisinde Samsun
okul öncesinde Türkiye'nin zirvesini tutmaktadır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 12:42:23
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 12:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?