6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

En Güzel Kitap Okuma Yarışması

Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda, 'Atatürk ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası' nedeniyle 'En Güzel Masal Okuma Yarışması' gerçekleştirildi.


Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nce, okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak için düzenlenen 'En Güzel Masal Okuma Yarışması'na İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerindeki 20 ilköğretim okuldan, 20 ilköğretim 3. sınıf öğrencisi katıldı. 'Atatürk ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası' kapsamında yapılan yarışmada öğrenciler okudukları masallarla büyük beğeni topladı. 23 Nisan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan yarışmaya Gazi İl Halk Kütüphane Müdürü Türkan Koca, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile aileleri katıldı. Kitapların çok büyük anlam taşıdığını söyleyen Türkan Koca, "Kitaplar iyiyi, doğruyu bulmamıza yardım eder. Kitaplar yaşamı sevindirir, dünyayı güzelleştirir, içimizi aydınlatır" dedi.


Ardından yapılan yarışma sonunda, Gölalan İlköğretim Okulu öğrencisi Neslihan Bayraktar birinci, 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencisi Kardelen Mey Kuruoğlu ikinci, İnönü İlköğretim Okulu'ndan Arslan İnce ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, yarışmaya katılan öğrencilere ise kitap hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kardelen mey kuruoğlu IP: 92.45.224.xxx Tarih : 10.01.2009 22:01:07

merhaba ben kardelen ikinci olduğum için çok mutluyum bu yarışmaya sihirli fasulye adlı kitapla katıldım ve ikinci oldum okulumu ikinci olarak öne sürdüm.....