3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

En minik boykot!

Samsun'un Havza ilçesinde kendilerinin rızası olmadan okulları değiştirilen taşıma sistemindeki 23 öğrenci, velilerinin de onayıyla okula gitmeme kararı aldı.

Havza'nın 40 hane, 275 nüfuslu Mesudiye köyünde öğrenciler, okullarının değiştirilmesinin şokunu yaşıyor. İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktan taşımalı sistemle okula giden 23 öğrenci, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında köylerine 15 kilometre mesafedeki Beyören köyünde bulunan ilköğretim okuluna nakledildiklerini öğrendi. Velilere de taşımalı sistemde yeni okulun uygun görüldüğü belirtilerek kararın uygulanacağı ifade edildi. Veliler ise, çocuklarıyla birlikte okullarının değiştirilmemesi yönünde  başvuruda bulundu. Beyören köyü yolunun bozuk olduğu, kışın ulaşımın imkansız hale geldiği, uçuruma düşme tehlikesinin bulunduğunu belirten veliler, ellerinde pankartlarla eylem yaparak kararı protesto etti. Öğrenciler ise, ilçe merkezindeki Mehmet Öngöl İlköğretim Okulu'na devam etmek istediklerini söyledi.

Köy muhtarı Ercan Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı karar doğrultusunda 23 öğrencinin okullarının değiştirildiğini, karara itiraz ettiklerini ama sonuç alamadıklarını söyledi.

İlçe merkezine ulaşımın kolay olması nedeniyle öğrencilerin okullarına devam etmesini istediklerini ifade eden Akgül, "Yeni okulun yolu bozuk ve tehlikelerle dolu. Yaz döneminde ulaşım da zorlanırken kışın ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kar yağışı nedeniyle sürekli yol kapanıyor ve araç gidişi imkansız hale geliyor. Dik ve uçurumlarla dolu bir güzergahta çocuklarımızı tehlikeye atamayız" dedi.
Öğrenci velisi Ümit Şahin ve Mustafa Altın, yaptıkları başvuruların olumsuz sonuçlanması nedeniyle çocukları okula göndermeme kararı aldıklarını belirterek ilçe merkezinde bireysel olarak kayıt yaptırmak istediklerinde de engellemelerle karşılaştıklarını savundu.

Ağlayarak karara tepki gösteren öğrenci Elif Yıldız, şehir merkezindeki okulundan ayrılmak istemediğini, kendilerinden habersiz başka okula gönderilmek istenmelerinin uygun bir davranış olmadığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 19:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?