6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

En sağlam finans sektörü Türkiye'de

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, "Dünyada en sağlam alt yapısı olan finans sektörünün bulunduğu ülke Türkiye'dir, bu kriz süreci içerisinde en az hasarla çıkacak olan Türkiye'dir" dedi.


Samsun TSO'da, reel sektör ile ve finans sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve sorunların aşılması yönünde çözüm önerileri üretebilmek için bir toplantı yapıldı. TSO Başkanı Adnan Sakoğlu ile banka müdürlerinin katıldığı toplantıda, reel sektör ile ve finans sektörü arasındaki sorunlar masaya yatırıldı. Toplantının başında açıklama yapan Adnan Sakoğlu, dünyayı etkileyen ekonomik kriz sürecinden Türkiye'nin en az hasarlı çıkması gerektiğini söyledi. 2002-2007 tarihleri arasında Türkiye'nin
büyüme trendi yakaladığını, bu büyümeyi sağlayan durumun özel ve finans sektörü olduğunu belirten Başkan Adnan Sakoğlu, "Yatırımın, üretimin ve istihdamın artması, Türkiye'nin büyümesini gerçekleştirecek. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biriside istihdam sorunudur.

İstihdam sorununun artması konusunda eğer bir sıkıntı yaşanacaksa, burada herkes pay sahibi olur" diye konuştu.
Adnan Sakoğlu, dış kaynaklı başlayan sıkıntının bu konuda yatırım yapan sanayicileri ve iş adamlarını rahatsız edeceğini vurgulayarak, "Amerika'nın yaşadığı kriz, Türkiye'ye yansıması geç oldu, belki de daha hissetmiyoruz. Sebebi de Amerika'yla yapmış olduğumuz ticaretin yüzde 10 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Şu anda krizi yaşamamızın kaygılarını yaşıyoruz. Bu kaygılar bizleri ümitsizliğe ve karamsarlığa itmemeli. Türkiye'nin özel sektör dinamiklerine dünden daha fazla ihtiyacı var. Özel sektör Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine yaptığı katkı, aynı seviyede devam etmek mecburiyetindedir. Bunu sağlamak zorundayız, başka çaremiz yok" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin genç nüfusa sahip olduğuna değinen Sakoğlu, şunları söyledi:
"Bu nüfus her yıl 650 bin kişiyi istihdam alanına atıyor. 650 bin insana iş bulma mecburiyetimiz var.

Eğer istihdamı iyileştiremezsek, işsizlik noktasında daha karamsar olmamız kaçınılmaz olacak. Burada önemli olan güven ortamının yitirilmemesidir. Türkiye büyük bir devlettir. Ekonomik noktada değerlendirdiğimizde ise iş adamları bu sıkıntıların üstesinden gelmede her türlü fedakarlığı seve seve ortaya koymuştur ve koyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olamasın. Dünyada en sağlam alt yapısı olan finans
sektörünün bulunduğu ülke Türkiye'dir. Bu kriz süreci içerisinde en az hasarla çıkacak olan Türkiye'dir."

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?