6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Enerjide dışa bağımlılığa tepki

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Adnan Öz, enerjide dışa bağımlılığın kabul edilemez olduğunu söyleyerek, biran önce tedbir alınmasını istedi.

Adnan Öz, "Son bir yıl içinde petrol fiyatlarında meydana gelen yüzde 120 artış ülkemiz ve Samsun açısından enerji kullanımı maliyetlerinin çok yüksek hale gelmesine sebep olmuştur. Bir an önce tedbir alınmazsa gerek Samsun'da ve gerekse ülkemizde sanayi alanında ciddi sıkıntılar yaşanacaktır" dedi. Türkiye'nin birinci önceliğinin kendi enerjisini kendisinin üretmesi olduğunu söyleyen Öz, "Bunun için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalı. Artan enerji talebi, enerji kaynaklarında dışa bağımlık, enerji kaynaklarımızın yetersizliği, ülkemizde enerji maliyetinin ve enerjiye harcanan maliyetin normalin üstünde artmasına ve yükselmesine neden olmuştur.

Artan enerji talebiyle birlikte enerji kaynaklarının ancak yüzde 27'sini kendi kaynaklarımızdan karşılayabiliyoruz. Bunun dışında kalan kısmını dışardan alarak enerji açığımızı dış kaynaklarla destekliyoruz. Hemen hemen bütün komşu ülkelerimizde petrol çıkıyorken ülkemizde en azından ihtiyacımızı karşılayacak kadar petrol çıkaramayışımız, yeraltı
zenginliklerimizin hala gerektiği gibi değerlendirilmeyişimiz anlamına gelmektedir. Bu anlaşılır ve de kabul edilebilir gibi değildir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 14:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?