6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engel Tanımayanlar Şenliği sona erdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun düzenlediği 'Engel Tanımayanlar Şenliği' Samsun'da sona erdi.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktörlüğü ve Samsun Bölge Müdürlüğü'nün organize ettiği ve dün başlayan 'Engel Tanımayanlar Şenliği', Haluk Ulusoy Tesisleri'nde bugün yapılan son etkinlikle sona erdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi Bölgesel Sorumlusu Taygun Erdem, projenin futbol geliştirme merkezinden bölgelerine iletildikten sonra hummalı bir çalışma sonucunda tahmin ettiklerinin üstünde bir katılım olduğunu ve 6.5 milyon engelli vatandaşın 5 bininin futbol oynadığını söyledi. Organize olan okulların dışında birçok engelliyi futbol coşkusu içine çektiklerini belirten Taygun Erdem, "Engelli olsalar da dünkü etkinliğe geldiler ve engel tanımadılar. İnşallah bunun devamı da olacaktır. Futbol oynamak isteyen bütün engelli insanların adresi Samsun Futbol Bölge Müdürlüğü, kendilerine her türlü ihtiyaç sağlanacak" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Futbol Federasyonu'nun bu önemli ve büyük projesinin kendilerine talimat olarak geldiğinde çok güzel programlar yaparak teknik ekip ve arkadaşlarla birlikte ilk günden itibaren çok güzel motive olduklarını, engelli vatandaşlar için Samsun'da güzel bir organizasyon yapmayı uyguladıklarını söyledi.

Bölgelerindeki bütün engelli kulüpler, dernekler ve kuruluşların hepsine ulaştıklarını belirten Ünal Erdemli, "Bütün bürokratlarımızı buraya çekmekti. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın normal yaşantılarında bizim branşımız olan futbolla daha rahat bir şekilde kendilerini mutlu ederek, bir hiç olmaktan çıkıp normal insanlar gibi hayatlarını sürdürmelerini amaçladık. Bu onların çok hoşlarına gitti ve amacımıza ulaştığımızı tahmin ediyorum. Dün buradan engelli kardeşlerimiz çok memnun ayrıldılar. Biz engelli kardeşlerimizi hiç bir zaman bırakmayacağız. Her anlamda onların yardımında ve yanlarında olacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 21:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?