2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli aileleri için eğitim toplantısı

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği'nin yürüttüğü "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme Projesi" kapsamında engelli ailelere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.


Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği'nin Çocuk ve Kadının İstismardan Korunması ve Rehabilitasyonu Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü "Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler" kapsamında "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme" isimli projenin faaliyetleri devam ediyor.

Proje doğrultusunda engelli ailelere "Engelli Hakları" konusunda engelli aileleri için bilinçlendirme toplantısı düzenlendi. Dernek binasında yapılan toplantıya Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, engelli aileleri ve üniversite öğrencileri katıldı. Engelliler için fırsat eşitliğinin sağlanması ve engellilerin topluma dahil edilmesi amacı ile engelli hakları ve özgürlükleri konusundaki hassasiyeti ve bilinci artırmak için, Uzman Psikolog Tülay Keskin Çalık tarafından ailelere eğitim verildi.


Uzman Psikolog Tülay Keskin Çalık, eğitim toplantısında katılımcı amaçlarının ailelerin yasal haklar ve yükümlülükler konusunda bilinçlendirilmesi ve bu haklara ulaşabilmek için izlenecek yolun ailelere kazandırılmasını hedeflediklerini, özellikle engelli ailelerinin katılımının yüksek olduğu eğitim çalışması ilerleyen günlerde de devam edeceklerini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?