2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli güzel tacını istiyor

Samsun'da yaşayan "2009 Engelliler Dünya Güzeli" Nergis Demirarslan, 2008 yılında kazandığı "Engelliler Türkiye Güzeli" birinciliğinde vaat edilen altın tacın kendisine verilmesini istedi.


2005 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde ailece denize giden 17 yaşındaki Nergis Demirarslan, eniştesi S.Y.'nin kendisini denizde sığ suya atması sonucu felç kaldı. Çeşitli hastanelerde 3.5 ay tedavi gören, ancak sağlığına kavuşamayan Demirarslan, felçli olduğundan dolayı yürüyemiyor ve ellerini tam kullanamıyor. Akülü engelli arabasına mahkum olan dünya güzeli, felçli yaşamın zorluklarına karşı savaş veriyor.


Nergis Demirarslan'ın hayatı, "2008 Engelliler Türkiye Güzeli Yarışması"na katılmasıyla değişti. Yarışmaya iddialı bir şekilde giren Demirarslan, rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Sponsorlar tarafından yarışma öncesi kendisine vaat edilen altın taç ise aradan geçen yaklaşık 1.5 yıla rağmen verilmedi.
Yarışmaya 13 Mayıs 2008 tarihinde girdiğini belirten Demirarslan, yarışma öncesinde kendilerine vaat edilen ev ve altın tacın verilmediğini söyledi. Yarışma sonunda birinci olduğuna sevindiğini dile getiren Nergis Demirarslan, "İnternet sitesinden yapılan açıklamada taç, 7 Mart 2009 tarihinde yapılan Engelliler Dünya Güzeli Yarışması'ndan 1 hafta sonra verilecekti. Dünya güzeli oldum. Türkiye Güzellik Yarışması'nda kazandığım tacım hala bana gelmedi" dedi.


Engellilerin bu gibi yarışmalara katılmadan önce sözleşme imzalarını isteyen Nergis Demirarslan, kendisi gibi sözleşme imzalamamaları durumunda ise vaat edilenlerin yerine getirilemeyerek, engellilerin üzerinden rant sağlanabileceğini ifade etti.
Engelli ailelere seslenen anne Sabiha Demirarslan ise, "Çocuğum, Türkiye ve Dünya birincisi oldu. Benim için gurur verici bir olay. Ama bu gibi organizasyonlara güvenmeyiniz. Hepsi engellilerin sırtından geçinmek istiyor. Sponsorların verdiği vaatler yerine getirilmedi. Ev denildi, ev yok. Taç denildi, taç yok. Evden vazgeçtik artık. Altın tacı istiyorum. Altın taca kim sponsor olduysa versin" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 85.110.254.xxx Tarih : 24.08.2009 18:30:19

Gerçektende yanlış bir olay.Böyle bir organizasyon yapıldıysa sözü edilen tacın verilmesi lazım.Haksızlık kötü bir durumdur.Olmaması lazım.