2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli Hakları Bilinçlendirme toplantısı

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği'nin yürüttüğü “Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme Projesi” kapsamında "bilinçlendirme" konulu platform toplantısı yapıldı.


Bilinçlendirme konulu platform oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu'nun yaptığı platform toplantısı Engelli Hakları Koruma Merkezi'nde 25 katılımcı ile gerçekleştirildi. Toplantıda yürütülmekte olan projenin engelli bireylerin sorunlarına çözüm önerileri getirilmesi, engellilerin ve onlarla birlikte yaşayanların kendi hakları konusunda bilinçlenmeleri ve konu ile ilgili toplum duyarlılığını artırılarak yerelde konuya sahip çıkılması konuları hakkında konuşuldu.

Ayrıca proje Avrupa Birliği Hibe Projeleri kapsamında Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler üst başlığında gerçekleştirilecek olan "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme" amacını taşıyor. Avrupa Birliği'nin engelliler ile ilgili olarak fırsat eşitliğinin ve odaklanan uzun vadeli politikasına uyum sağlanması, AB'nin Türkiye 2007 yılı İlerleme Raporu'nda belirtilen olumsuzlukların giderilmesi ve engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve kamu hizmetlerine erişimleri konusunda ilerleme kaydedilmesi, Türkiye'de yaşayan engellilerin topluma dâhil edilmesi, engelli sayısının yoğun olduğu illerden biri olan Samsun'da yaşayan engelli kişilerin saygın ve eşit muamele görmesi ve yaşamlarını bağımsız idame ettirerek toplumsal yaşama katılma haklarına erişimlerinin desteklenmesi için proje tasarlanmış durumda. Çocuk ve Kadının İstismardan Korunması ve Rehabilitasyonu Derneği ile ortaklaşa hazırlanıp yürütülen projede Atakum Belediyesi proje iştirakçisi olarak projeye destek veriyor.

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, amaçlarının sivil toplumun ortak sorunlarından biri olan engelliler için fırsat eşitliğinin sağlanması ve engellilerin topluma dahil edilmesi amacı ile engelli hakları ve özgürlükleri konusundaki hassasiyet ve bilincin arttırılması, engellilerin yaşamlarını bağımsız idame ettirerek toplumsal yaşama katılma haklarına erişimlerinin sağlanması yolunda tedbirler alınması ve bireylerin karar alma süreçlerine katılımını arttırmada önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşları ile yerel karar vericilerin işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
30 bin euro bütçesi olan, 02 Aralık 2008 tarihinde başlayan ve 8 ay sürecek olan proje 31 Temmuz 2009 tarihinde tamamlanacak.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?