2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli hakları için toplantı

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği "Engelli Hakları İçin Katılım Yerel Yaklaşım Geliştirme" konu başlıklı toplantısını gerçekleştirdi.


Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıya Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Dernek Başkanı İnci Devrim, dernek yöneticileri, üyeler ve öğretim üyeleri katıldı. Engellilere yönelik hizmet sunan sivil toplum kuruluş temsilcilerin davet edildikleri halde katılmamaları dikkat çekti. Toplantıda Avrupa Birliği Hibe Projeleri kapsamında "Türkiye Sivil Toplum Güçlendirilmesi ve Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılım Yerel Projeler" kapsamında Çocuk ve Kadın İstismardan Korunması ve Rehabilitasyon Merkezi Derneği ve Atakum Belediyesi ile ortaklaşa faaliyetler planlanmış durumda. Bu planlar içerisinde engelli hakları koruma platformu oluşturulması, engelli hakları koruma merkezi oluşturulması, bilinç düzeyi arttıra eğitimleri düzenlenmesi gibi konular yer almakta.


Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. İnci Devrim, engellilerin toplum içerisinde yaşadıkları problemleri ihtiyaç ve sorunlarını konuşarak çözüm arayışı içerisinde olduklarını, bu doğrultuda ayrımcılık, engelli kadınlar, engelli çocuklar, bilinçlendirme, erişebilirlik, eğitim ve sağlık, çalışma ve istihdam gibi konu başlıklarını belirlediklerini ve bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle eğitim ve seminer programları düzenleyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?