2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli hakları için toplantı

Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Derneği'nin yürüttüğü "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme Projesi" kapsamında "Erişebilirlik" konulu platform toplantısı yapıldı.


Dernek binasında yapılan toplantıya Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Dernek Başkanı Prof. Dr. İnci Devrim, Çocuk ve Kadının İstismardan Korunması ve Rehabilitasyonu Dernek Başkanı Prof. Dr. Yıldız Peşken, OMÜ Zihinsel Engelliler Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Lütfi İncesu, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel idarecilerin temsilcileri katıldı.

"Erişebilirlik" konulu platform oturum başkanlığını Yrd. Doç Dr. Ahmet Turla'nın yaptığı toplantıda yürütülmekte olan projenin engelli bireylerin sorunlarına çözüm önerileri getirilmesi, engellilerin ve onlarla birlikte yaşayanların kendi hakları konusunda bilinçlenmeleri ve konu ile ilgili toplum duyarlılığını artırılarak yerelde konuya sahip çıkılması konuları hakkında konuşuldu. Ayrıca proje Avrupa Birliği Hibe Projeleri kapsamında “Türkiye'de Sivil Toplumun Güçlendirilmesi, Sivil Topluma Bütüncül Yaklaşım ve Katılımcı Yerel Projeler” üst başlığında gerçekleştirilecek olan "Engelli Hakları İçin Katılımcı Yerel Yaklaşım Geliştirme" amacını taşıyor.


Avrupa Birliği'nin engelliler ile ilgili olarak fırsat eşitliğinin ve odaklanan uzun vadeli politikasına uyum sağlanması, AB'nin Türkiye 2007 yılı İlerleme Raporu'nda belirtilen olumsuzlukların giderilmesi ve engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve kamu hizmetlerine erişimleri konusunda ilerleme kaydedilmesi, Türkiye'de yaşayan engellilerin topluma dahil edilmesi, engelli sayısının yoğun olduğu illerden biri olan Samsun'da yaşayan engelli kişilerin saygın ve eşit muamele görmesi ve yaşamlarını bağımsız idame ettirerek toplumsal yaşama katılma haklarına erişimlerinin desteklenmesi için proje tasarlanmış durumda.
Ondokuz Mayıs Zihin Engelli Çocuklar Eğitim, Koruma ve Araştırma Dernek Başkanı Prof. Dr. İnci Devrim, engelli insanların yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak adına çalışmalar yürüttüklerini, bu doğrultuda toplantılar yaparak çözüm üretmeye çalıştıklarını ve toplantılarının devam edeceğini söyledi

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 06:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?