6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engelli kıza çok özel hediye

Samsun'da geçen yıl eğitim öğretime büyük bir heyecanla başlayan ancak kolları olmadığı için ayaklarıyla yazı yazmaya çalışan ortopedik engelli Ayşenur Kozal'a, akülü özel tasarım tekerlekli sandalye hediye edildi.


2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla, Canik beldesindeki Kocatepe İlköğretim Okulu'na kayıt ettirilen doğuştan iki kolu olmayan, sol bacağı ise sağ bacağından 15 santimetre kısa olan 8 yaşındaki Ayşenur Kozal, 43 kişilik 1-D sınıfında engelli olmayan arkadaşlarıyla aynı sırayı paylaşarak eğitim öğretim hayatında 1 yılı geride bıraktı.

İnşaat işçisi olan Salih ve ev hanımı olan Emine Kozal çiftinin doğuştan ortopedik engelli kızları minik Ayşenur, okuma sevgisini, yaşayacağı zorluğa rağmen yerine
getirerek bu yıl ikinci sınıfa geçti. Okula gidiş gelişinde sıkıntı yaşayan Ayşegül'ün, yürüdükçe vücudunun deforme olması tehlikesi üzerine hayırseverler harekete geçti.

Minik Aşenur'un okuma azminin öğrenilmesini ardından Hollanda'da yaşayan hayırsever bir iş adamı, Karadeniz Bedensel Engelliler Derneği aracılığıyla özel tasarım elektrikli tekerlekli sandalye yaptırdı. Yurt dışından getirtilen tekerkli sandalye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Davut Erişkin, Kocatepe İlköğretim Okulu Okul Müdürü Fahrettin Ersay, Dernek Başkanı Selman Saruhan'ın katılımıyla Ayşenur'a teslim edildi. Tekerlekli sandalyeye binen Ayşegül, okulun bahçesinde gülücükler saçarak akülü arabasını sürdü. Şube Müdürü Davutz Erişkin, minik Ayşegül'ün eğitimine devam etmesi için büyük bir katkı sağlandığını, Okul Müdürü Fahrettin Ersay ise Ayşenur için okulun giriş çıkış noktalarının yeniden düzenleneceğini kaydetti. Dernek Başkanı Selman Saruhan da Ayşenur'un başarısının örnek teşkil ettiğini, her zaman yanında olduklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 18:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?