2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli Öğrenci müdür oldu

Görme engelli ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Abdülaziz Bektaşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturdu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın 89. yılında bir ilk yaşandı. Türkiye'de ve Samsun'da ilk kez görme engelli bir öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamını temsil etti. Kendisine bu fırsatı veren Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas'a teşekkür eden Adnan Ölmez İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Abdülaziz Bektaşoğlu, daha sonra Samsun'daki öğretmen açığı olup olmadığını öğrenmek için İlk ve Orta Atama Şube Müdürü Nihat Çelikezen'den ve 23 Nisan
programı hakkında da Kültür, Eğitim Öğretim ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Ayrancı'dan bilgi aldı. 6 Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı ve üyelerinin de hazır bulundukları programda konuşan 6 Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, "Böyle bir durum Türkiye'de ve ilimizde ilk kez yaşanıyor. Görme engelli bir öğrencimizin bu makamı temsil etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Bunun için emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.


23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturan Abdülaziz Bektaşoğlu ve beraberindeki arkadaşlarına çeşitli hediyeler veren Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, "Ümit ediyorum görme engelliler sadece böylesi günlerde sembolik olarak değil, ileriki yaşamlarında da bu tür makamları temsil etme fırsatı yakalarlar" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?