2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engelli öğrencilere tiyatrolu destek

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) tarafından trafik kazalarını önlemek ve öğretim gören engelli öğrencilere destek olmak amacıyla "İlk Yardım Kazası" adlı oyun sergilendi.

Kültür Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatro Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle TEKSEM tarafından trafik kazalarını durdurmak ve öğretim gören engelli öğrencilere destek olmak amacıyla 2 perdelik komedi türünde "İlk Yardım Kazası" isimli oyun sergilendi. Samsun Devlet Opera ve Bale Sahnesi'nde sergilenen oyunu izleyenler arasında çok sayıda engelli vatandaş ve Samsunlu tiyatro severler yer aldı. Oyun emniyet kemerinin önemini anlatıyor. TEKSEM tarafından sergilenen "İlk Yardım Kazası" oyunuyla amaç 2009-2010 yılı süresinde 21 engelli ilköğretim okulu öğrencisine burs vererek eğitimlerine destek olmak.

TEKSEM Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Elibol, misyonlarının Avrupa Birliği süresince toplumun gelişmesine katkıda bulunacak aydın ve yaratıcı düşünebilen engelliler yetiştirmek olduğunu, yardım ve bağış almadan kendi istek ve emelleri doğrultusunda var olma isteği ile eğitim seviyesini tamamlamış ve kendi özgüvenini ortaya koymuş engellilerinde var olduğunu kültür sanat aracılığı ile ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Elibol, "TEKSEM'in sosyal sorumluluk kapsamı alanında eğitici kültür sanat aktiviteleri her isme ve kesime sunma arzusu ile çalışır. Yardım ve bağış almayan engellilerin her alanda başarılı olabileceklerine inanan TEKSEM bunu Türkiye'nin ulaşabildiği her il ve ilçesinde sanat aktiviteleriyle ortaya koyacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 16:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?