4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Engelli öğrencinin azmi

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN AZMİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen "Ana Sınıfları Şenlikleri"nde gösteriye katılan bir engelli öğrenci, azmiyle engelleri aşmaya çalıştı.

Doğduktan sonra sarılık geçiren bedensel ve zihinsel engelli 6 yaşındaki Cumhuriyet Anasınıfı öğrencisi İpek Onat, arkadaşlarıyla birlikte katıldığı gösteriler sonunda izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. İpek'in öğretmeni Kadir Sunar, "İpek'in öğrenme güçlüğü, zihinsel yetersizliği, bununla beraber bazı fiziksel yetersizlikler söz konusu. Sene başında geldiğinde ameliyat olmuştu. Yürüme zorluğu çekiyordu. Şu an durumu daha iyi. Bir yerden bir yere gidebiliyor. Okul içindeki etkinliklere elimizden

geldiği kadar dahil etmeye çalışıyoruz. Gerek kesme yapıştırma, gerek oyun etkinlikleri olsun bu tarz gösterilerle yapabileceği kapasitesinin el verdiği rolleri ona vererek topluma kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Eşi inşaat işçisi olan anne Emine Onat, kızının doğduktan sonra sarılık geçirdiğini, bundan dolayı bedensel ve zihinsel yetersizliği olduğunu söyledi. Onat, "Kızım iki sefer ameliyat geçirdi. Bacaklarında uzatma yapıldı. Kas yetersizliği var, kasları zayıf. Şu an özel eğitime gidiyor. Aynı zamanda anasınıfına da gidiyor. Bayağı düzelme var. Daha da düzelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN AZMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 16:10:01
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?