6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engelliler günü kutlandı

Samsun'da, '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' nedeniyle verilen akşam yemeğinin ardından engellilere 'gül' hediye edilerek günleri kutlandı.


Canik Belediyesi, Altı Nokta Körler Derneği ve Samsun Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü'nün işbirliğiyle Meşe Kültür Tesisleri'nde yemek verildi. Yemeğe, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, engelli derneklerinin üyeleri ve çeşitli parti temsilcileri katıldı. Yemeğinden ardından konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her zaman engellilerin yanındayız. Engelli kardeşlerimizle birlikte bölgede yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Örneğin; engellilerin yararlanması için spor kompleksi yaptık. Bu toplumda engellilerle birlikte yaşamayı Canik'te oluşturduk" dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, engellilere yönelik istihdam, eşitlik ve iyi bir eğitim istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, Aynur Yiğit ve diğer engellilere gül hediye etti. Daha sonra Vali Yardımcısı Hasan Ersan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta da katılanlara gül vererek, '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nü kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?