6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engelliler için çok güzel bir proje

Samsun Valiliği öncülüğünde engellilerin istihdamının sağlanacağı proje kapsamında kurulacak atölyede, insan sağlığını etkilemeyen ekolojik oyuncak üretimi yapılacak.


İnsan sağlığına ve çevreye dost ekolojik ürünler tüm dünyada büyük ilgi görürken, Samsun'da geliştirilen proje ile sağlıklı ve kanserojen etkisi olmayan oyuncak üretilecek. Dünya ülkelerinde 25 milyar dolarlık ekolojik ürün tüketilerek, yaklaşık 30 milyon çocuk organik oyuncak kullanıyor. Türkiye'de de organik oyuncakların kullanılması, çocukların sağlığının güvence altına alınması amacıyla kurulacak atölyede ilk etapta 15 engellinin istihdamı sağlanacak.

Samsun Valiliği Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Merkezi, İl Özel İdaresi, Gazi Belediyesi, Aşağıçinik Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği ile iş adamlarının ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında ekonomik gelir de elde edilecek.


Samsun Valiliği'nde Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, organik oyuncakların bazılarının tanıtımı yapıldı ve üretim için protokol imzalandı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, özellikle engellilerin istihdamını gerçekleştirilen proje ile büyük bir katkı sağlanacağını söyledi.

Türkiye'de bir ilk olarak ekoloji oyuncakların üretileceğini belirten Güzeloğlu, "Organik yaşamın üretim ve benzeri alanda değil, yaşamın her alanında olması gerekli. Organik ürünler her birey gibi çocuklarımız için de hayati önem taşımaktadır. Yaşamın her alanında geri dönüşümlü, çevreye zarar vermeyen organik ürünlerin kullanılması çok önemli" dedi.
Vali Güzeloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Aşağıçinik Belediye Başkanı Halil İnci, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer arasında protokol imzalandı. Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesinde bin metrekare alanda oluşturulacak atölyede engelli vatandaşlar ekolojik oyuncakların üretimini gerçekleştirecek. İş adamlarının da destek vereceği projede, İl Özel İdaresi alt yapı imkanı sağlayacak, satışlar Gazi Belediyesi Ekolojik
Pazarı'nda yapılacak.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?